Fostul inspector general ISJ Vrancea a câştigat procesul intentat Ministerului Educaţiei

bostan_iordache1
bostan_iordache1

Iordache Bostan, fostul inspectorul şcolar general de Vrancea a atacat în instanţă decizia Ministerului Educaţiei, de suspendare din funcţie. Este o primă victorie, căci soluţia poate fi atacată cu recurs, informează Monitorul de Vrancea.

Autor: Adi Stroescu

bostan_iordache1„A fost admisă acţiunea. A fost anulat ordinul 3.791 din 1 martie 2011 emis de Ministerul Educaţiei. Instanţa dispune reintegrarea pe funcţia de inspector general cu plata drepturilor salariale din momentul suspendării, la zi şi continuarea activităţii profesionale în baza contractului de management educativ din 2008“, a declarat Irina Popa, unul dintre reprezentanţii Biroului de Presă al Curţii de Apel Galaţi.

Bostan s-a judecat în mai multe dosare cu Minsterul Educaţiei şi a ieşit învingător de fiecare dată. „Am fost nevoit să formulez împotriva Ministerului patru ac-ţiuni legate de întrerupere a mandatului de inspector şcolar general, o alta pentru a solicita anularea calificativului nesatisfăcător, o acţiune prin care am solicitat anularea punctului 8 din contractul de management şi o acţiune prin care am fost nevoit să dau curs plângerii formulate de Minister împotriva mea, ca urmare a unui management defec-tuos, în total 7.

Deoarece toate au fost admise în instanţă, în sensul că le-am câştigat fie la Curtea de Apel Galaţi, fie la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, rezultă că cei de la Compartimentul Juridic al Ministerului ori sunt incompetenţi ori iau decizii politice. Deşi eu personal cred că este şi una şi alta“, a declarat Iordache Bostan. Inspectorul general consi-deră că în condiţiile în care procesul a fost câştigat, ar trebui ca la ISJ să rămână un singur general şi nu doi, aşa cum este în prezent. „Nu ne putem permite luxul, ca în aceste condiţii de criză, la unele deconcentrate, nu doar în Vrancea, să fie plăţi din bugetul contribuabililor doi şefi de instituţie”, este de părere Bostan.

Citeşte şi:

Fostul director DSP Arad a câştigat procesul intentat Ministerului Sănătăţii

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel