Fostul director general al ROMATSA, trimis în judecată- PÎCCJ

PÎCCJ transmite, miercuri, că fostul director al ROMATSA Bogdan Donciu a fost trimis în judecată.

PÎCCJ a transmis că în perioada septembrie 2010-februarie 2011 în ROMATSA au fost efectuate cu încălcarea procedurilor expres prevăzute privind recrutarea, recepția, angajarea, avansarea, promovarea și numirea personalului, o serie de angajări, scopul încheierii contractelor de muncă fiind cel de a suplimenta veniturile considerate neîndestulătoare ale unor persoane angajate în cadrul Ministerului Transporturilor sau la Guvern.

"Din probatoriul administrat în cauză a rezultat că, în perioada februarie-martie 2011, Bogdan Donciu, în calitate de director general al RA ROMATSA, a determinat persoanele aflate la conducerea compartimentelor de resurse umane să procedeze la angajarea mai multor persoane, context în care, în cazul a două dintre acestea, pentru a se da o aparență de legalitate, s-a procedat la organizarea fictivă a unui examen, scop în care au fost întocmite și înregistrate documente privind organizarea, la 28 februarie 2011, a unui examen în vederea ocupării celor două posturi", susțin procurorii, potrivit Agerpres.

Parchetul precizează că au fost întocmite documente ce constatau rezultatele examenului, iar, ca o dovadă a susținerii concursului, angajați ai ROMATSA au redactat subiecte de examen și lucrări de examinare, pe care cele două persoane beneficiare doar le-au semnat, notele acordate constituind temeiul întocmirii deciziilor de angajare.

PÎCCJ mai transmite că că Bogdan Donciu a determinat angajarea a patru persoane în ROMATSA. Probatoriul administrat mai arată că niciuna din persoanele angajate nu s-au prezentat la locul de muncă, dar au beneficiat de salariu și celelalte beneficii. Drepturile salariale totale de care au beneficiat cele patru persoane sunt de 669.596 lei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel