Fostul director DSP Arad a câştigat procesul intentat Ministerului Sănătăţii

tarle
tarle

După doi ani şi jumătate, fostul director al Direcţiei de Sănătate Publică Arad, Dr. Gabriela Ţârle a câştigat procesul cu Ministerul Sănătăţii. În februarie 2009, dr. Gabriela Ţârle a fost eliberată din funcţie în urma deciziei Ministerului Sănătăţii (MS), informează aradon.ro.

Autor: Adrian Stroescu

În luna februarie a acestui an, Curtea de Apel Timişoara i-a dat câştig de cauză dr. Ţârle, dar Ministerul Sănătăţii şi Direcţia de Sănătate Publică au făcut recurs, reuşind în acest fel să suspende executarea deciziei de repunere a reclamantei în fotoliul de director. Recent, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României a respins recursul MS şi DSP ca nefondat. Decizia este definitivă şi irevocabilă. Ceea ce înseamnă că Ministerul Sănătăţii va trebui să emită (în maximum 30 de zile) un ordin de numire a dr. Gabriela Ţârle în funcţia de director al DSP Arad şi să-i plătească diferenţele de drepturi salariale (dintre cele obţinute în funcţia publică de execuţie pe care o deţine şi cele aferente funcţiei de conducere, indexate, majorate şi recalculate potrivit legii), pe perioada eliberării din funcţia de conducere.

Ceea ce ar putea împiedica punerea în practică a acestei decizii ar fi ca Ministerul să constate că dr. Ţârle nu îndeplineşte condiţiile pentru a fi funcţionar public de conducere. Iar dacă s-ar face o scurtă incursiune în trecutul fostei directoare a DSP, nu ar fi tocmai dificil să se găsească astfel de date…

Se pare însă că dr. Ţârle este optimistă. Conform unor surse, ea ar fi spus că se bazează pe actualul ministru al Sănătăţii, care i-a fost coleg la un moment dat – şi ea, şi Ritli Ladislau fiind directori de DSP.

„Doamna doctor Ţârle poate să fie director numai dacă ministrul Sănătăţii va emite un ordin de eliberare din funcţie pentru mine şi un ordin de numire în cazul dumneaei. Când vor fi emise aceste ordine, nu am decât să le respect. O voi invita pe doamna Ţârle în fotoliul de director, iar eu mă voi retrage”, a declarat actualul director DSP Arad, Constantin Cătană.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel