Fostul director al Grammy Awards a fost demis

Gala premiilor Grammy: Beyoncé a depășit recordul all-time de trofee. Harry Styles a câștigat cea mai importantă categorie; ABBA a pierdut ultima șansă la un titlu al Academiei Americane de Muzică/ Sursă:www.entretengo.com
Gala premiilor Grammy: Beyoncé a depășit recordul all-time de trofee. Harry Styles a câștigat cea mai importantă categorie; ABBA a pierdut ultima șansă la un titlu al Academiei Americane de Muzică/ Sursă:www.entretengo.com

Recording Academy, asociaţia americană a profesioniştilor din industria muzicală care organizează premiile Grammy, l-a demis oficial luni pe fostul său director executiv.

Academia a reziliat contractul cu Deborah Dugan printr-o scrisoare, distribuită în rândul profesioniştilor din industria muzicală, în care o acuză pe fosta sa directoare executivă "de deficienţe şi eşecuri în gestiune".

La sfârşitul lunii ianuarie, Deborah Dugan a depus o plângere în Los Angeles la Comisia pentru egalitate de şanse în domeniul profesional, acuzând Academia de discriminare şi hărţuire.

Prima femeie care a condus Academia a vorbit în plângerea depusă despre acuzaţii de hărţuire sexuală, conflict de interese şi nereguli în procedura de votare pentru premiile Grammy.

Presiuni

Deborah Dugan a afirmat de asemenea că a fost supusă unor presiuni pentru a-i oferi un post de consultant predecesorului său, Neil Portnow, deşi, în opinia sa, existau bănuieli în cadrul organizaţiei că acesta ar fi violat o cântăreaţă, motivul real pentru care contractul acestuia nu a mai fost reînnoit după 17 ani.

Neil Portnow a reacţionat, dând asigurări că plângerea este plină de acuzaţii inexacte, false, scandaloase şi teribil de dureroase la adresa sa.

Represalii


Deborah Dugan consideră că demiterea ei reprezintă o măsură de represalii din partea Academiei.

"Deşi sunt dezamăgită, nu sunt surprinsă având în vedere modul în care Academia obişnuieşte să-i trateze pe cei care lansează alerte", a reacţionat Dugan la anunţul demiterii sale, într-o declaraţie transmisă AFP de avocaţii săi.

"În loc să încerc să reformez această instituţie coruptă din interior, voi persevera pentru a-i trage la răspundere pe cei care continuă micile aranjamente, afectând procesul de vot la premiile Grammy şi discriminând femeile şi persoanele de culoare, a mai spus ea, relatează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel