Astronautul Dick Gordon, Apollo 12, a murit

Astronautul Dick Gordon a murit la 88 de ani. foto: wikipedia
Astronautul Dick Gordon a murit la 88 de ani. foto: wikipedia

Astronautul american în retragere ''Dick'' Richard Gordon, unul dintre cei doar două duzini de oameni care au zburat pe Lună, a murit la vârsta de 88 de ani, a anunțat marți Astronaut Scholarship Foundation, citată de DPA.

Astronautul Richard F. Gordon Jr. a murit luni în locuința lui din California.

Fost pilot de teste al Forțelor navale, Dick Gordon s-a alăturat Agenției spațiale americane (NASA) în 1963 și a fost pilot în misiunile Gemini 11 și Apollo 12, petrecând în total 13 zile în spațiu.

Conform declarației directorului NASA, Robert Lightfoot, "Trimitem condoleanțele noastre familiei și celor dragi de astronautul Gemeni și Apollo, Richard Gordon, un erou din clasa a treia a astronauților NASA. NASA și națiunea au pierdut unul dintre pionierii noștri timpurii în spațiu."
El a amintit şi de activitatea fostului astronaut: "Ofițerul naval, aviatorul, chimistul, pilotul de test și astronaut au fost printre numeroasele abilităţi ale acestui explorator talentat și îndrăzneț. El a fost, de asemenea, comandantul modulului de comandă al Apollo 12, cea de-a doua misiune cu echipaj de aterizare pe Lună. În timp ce colegii săi, Pete Conrad și Alan Bean, au aterizat în Oceanul furtunilor, el a rămas în orbita lunară la bordul Yankee Clipper, făcând fotografii pentru posibilele locații de aterizare viitoare și ulterior făcând manevre finale de re-andocare.
Dick va fi amintit cu drag ca unul dintre cei mai îndrăzneți zburători ai națiunii noastre, un om care a adăugat capacităților propriei noastre națiuni prin provocarea propriului său."

După ce a plecat de la NASA în 1972, Gordon a fost vicepreședinte executiv al echipei de fotbal american New Orleans Saints și a deținut posturi executive la mai multe companii de petrol și de gaze.

El a fost portretizat în miniserialul de pe HBO "From the Earth to Moon" și a lucrat drept consultant pentru serialul "Space".

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel