Fosta şefă a Oficiului pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale Hunedoara, condamnată într-un dosar cu fonduri APIA

Justitie
Justitie

Fosta şefă a Oficiului Judeţean pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (OJFIR) Hunedoara, Florinda Emilia Crăciun, a fost condamnată marţi de Tribunalul Hunedoara la doi ani de închisoare cu suspendare şi un termen de încercare de patru ani într-un dosar în care a fost acuzată de procurorii DNA că ar fi beneficiat fără drept de fonduri APIA prin folosirea de documente false sau inexacte.

Totodată, instanţa a admis acţiunea promovată de Agenţia pentru Plăţi şi Intervenţie în Agricultură (APIA) şi a obligat-o pe inculpată să achite instituţiei menţionate suma de 647.152 lei sub forma daunelor materiale, se arată în minuta sentinţei de pe portalul instanţelor de judecată.

De asemenea, instanţa a menţinut sechestrul asigurător instituit în cursul urmăririi penale prin ordonanţa nr. 11/P/2017 din 28.07.2017 a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Direcţia Naţională Anticorupţie, Serviciul Teritorial Alba - Iulia asupra bunurilor aparţinând inculpatei.

Sentinţa nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicare.

Fosta şefă a OJFIR Hunedoara a fost trimisă în judecată în decembrie 2017, fiind acuzată de procurorii anticorupţie de folosirea sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false cu scopul de a obţine fonduri nerambursabile de la APIA.

"În perioada 2010-2013, inculpata Crăciun Florinda Emilia a folosit la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură (A.P.I.A.) - Centrul Judeţean Hunedoara, mai multe documente false şi inexacte în scopul de a obţine în mod injust sume de bani în cadrul schemelor unice de plată, pentru suprafeţe de teren pe care nu le deţinea în realitate. Prin aceste demersuri, inculpata Crăciun Florinda Emilia a obţinut pe nedrept fonduri nerambursabile în valoare totală de 647.152 lei, sumă cu care Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură s-a constituit parte civilă în cadrul procesului penal", se arată într-un comunicat al DNA Serviciul Teritorial Alba Iulia, emis la data trimiterii în judecată a inculpatei.

La momentul trimiterii în judecată, fosta directoare OJFIR Hunedoara a susţinut că este nevinovată şi că va demonstra acest lucru în instanţă. 

Vezi și: Dosar Hrebenciuc. DNA, precizări privind retragerea apelului

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel