Fosta Școală de Cavalerie din Târgovişte, reabilitată. Expoziţie dedicată ultimelor zile ale Ceauşeştilor, în incintă

Un nou obiectiv important pentru comunitatea din Târgovişte va fi redat publicului. 

Consiliul Județean Dâmbovița a semnat contractul de finanțare pentru proiectul “Conservarea, restaurarea, valorificarea clădirii Fosta Școală de Cavalerie în vederea consolidării identității culturale a județului Dâmbovița”. Contractul are o valoarea de peste 12.000.000 lei, iar proiectul va fi scos la licitație în cursul acestei săptămâni.

"Săptămâna aceasta vom scoate la licitație proiectul tehnic și execuția în urma cărora se vor realiza lucrările de conservare și restaurare a clădirii Fostei Școli de Cavalerie din Târgoviște, astfel încât să fie păstrate unicitatea și semnificația istorică a acesteia, transmite Gazeta Dâmboviţei.

De asemenea, la finalul lucrărilor care vor dura 35 de luni, în fosta Școală de Cavalerie vor putea fi organizate evenimente culturale naționale și internaționale, dar se va realiza și un film de animație cu tema “Cavaleria română în istorie”.

Județul Dâmbovița are un potențial turistic imens, iar acesta trebuie valorificat.

Ca președinte al Consiliului Județean Dâmbovița, voi susține toate inițiativele și proiectele care vor duce la punerea în valoare a patrimoniului cultural și a celui natural din județul nostru. Este de datoria noastră să lăsăm pentru cei ce vor veni mărturii ale trecutului nostru." a precizat președintele CJD, Corneliu Ștefan.
În fosta Școală de Cavalerie a fost amenajată o expoziție permanentă care evocă ultimele clipe din viață cuplului Elena și Nicolae Ceaușescu, împușcați în curtea interioară a clădirii, în decembrie 1989.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel