Fost șef CIA propune unirea Republicii Moldova cu România. Titus Corlățean (PSD): Nu cred că vom mai întâlni în viitor un astfel de moment istoric

Sursă foto: Facebook Titus Corlățean
Sursă foto: Facebook Titus Corlățean

Senatorul PSD Titus Corlățean a spus că este momentul ca Republica Moldova să se unească cu România.

James L. Olson a fost un ofițer de elită în Directoratul de Operațiuni al Agenției Centrale de Informații a Statelor Unite (CIA), a vorbit despre perspectivele Republicii Moldova, în contextul actualului conflict în desfășurare din Ucraina. Acesta a precizat că statul de peste Prut ar trebui să se unească cu România, pentru a beneficia de garanțiile de securitate din partea NATO în fața influenței ruse.

„Cred că cea mai de dorit opțiune pentru a salva Moldova ar fi să se unească cu România. Cultural, etnic și lingvistic, sunteți două popoare similare. O unire a Republicii Moldova cu România i-ar asigura o mare protecție. Iar dacă Moldova ar face parte din România ar fi automat membru NATO. Sunt însă îngrijorat dacă Republica Moldova ar încerca să se alăture NATO de una singură. Pentru că acest lucru ar fi foarte provocator pentru ruși și i-ar îndemna cumva la un atac asupra Moldovei. Și cred că cea mai bună soluție ar fi ca Moldova să se unească cu România. Și sper că unirea Moldovei cu România se va întâmpla (...)“, a spus, printre altele, Olson.

CITEȘTE ȘI      -      Maia Sandu, la 105 ani de la unirea Basarabiei: România ne însoțește pas cu pas. Oamenii de pe ambele maluri ale Prutului sunt mai uniți ca niciodată

Titus Corlățean: Nu cred că vom mai întâlni în viitor un astfel de moment

Titus Corlățean, senator din partea Partidului Social Democrat, a fost invitat la Antena 3 CNN, la emisiunea Sinteza Zilei, moderată de Mihai Gâdea, a vorbit despre apropierea celor două maluri ale Prutului, pe fondul declarației lui James Olson care a spus că Republica Moldova ar trebui să se unească cu România.

„Pe linie de stat lucrăm într-o direcție în care, de câteva săptămâni, limba română a fost pusă acolo unde îi este locul, de câteva săptămâni a început un proces de reașezare acolo unde îi este locul a Mitropoliei Basarabiei, afiliată Patriarhiei Române, iar ieri, la Chișinău, am marcat 27 martie, ziua Unirii Basarabiei cu România. Ieri s-a spus lucrurilor pe nume“, a spus Titus Corlățean.

„Răspundeți-mi la întrebare, domnule senator! Fostul director de contraspionaj de la CIA a spus că este momentul ca România și Republica Moldova să se unească. Credeți asta?“, a insistat Mihai Gâdea.

„Noi am plutit mereu în prudențele noastre diplomatice. Eu, personal, nu cred, și muncesc în meseria asta de un număr de ani, că vom mai întâlni în viitor un astfel de moment istoric. Trebuie să ai creier, trebuie să știi cum să procedezi, iar identitatea națională nu poate fi negată de nimeni.

Deasupra oricăror considerente materiale există o chestiune care spune că patria mea este limba română. Acolo unde suntem noi, românii, ne găsim acasă cu toții. Dacă cineva mi-a smuls o mână după cel de-al Doilea Război Mondial, eu cred că am dreptul istoric. Acest lucru l-am spus și occidentalilor la ei acasă, în capitalele lor: Ceea ce unei mari națiuni europene care a generat un episod dramatic în istoria omenirii nu i-a fost refuzat, nu poate fi în contextul actual refuzat națiunii române“, a spus, la Antena 3 CNN, senatorul Titus Corlățean.

CITEȘTE ȘI     -      Ciolacu: Nu vom avea linişte până când trupul Republicii Moldova nu se va vindeca definitiv de boala rusească

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel