Fost primar maghiar, OBLIGAT să respecte limba română

Tribunalul București a admis ieri, 20 octombrie, acțiunea împotriva primarului orașului Băile Tușnad și l-a obligat pe edil să respecte limba oficială de stat în cazul unei inscripții amplasate pe sediul primăriei.

Acțiunea Asociației Civice pentru Demnitate în Europa (ADEC), condusă de Dan Tanasă, a fost deschisă în luna iulie a.c., în mandatul fostului primar Albert Tibor, după ce edilul a refuzat să respecte limba oficială de stat în cazul inscripției în limba maghiară „Polgarmesteri Hivatal” amplasată pe fațada instituției.

Tribunalul București a dat câștig de cauză ADEC și l-a obligat pe primar să amplaseze inscripția în limba maghiară sub inscripția în limba oficială de stat „Primărie”.

Soluția Tribunalului București pe scurt (detalii AICI): „Respinge excepția inadmisibilității, ca neînțemeiată. Respinge excepția lipsei de interes, ca neîntemeiată. Admite acțiunea . Obliga paratul Primarul Orașului Băile Tușnad sa amplaseze inscripția in limba maghiara ,,Polgarmesteri Hitaval” amplasata in fațada Primăriei Băile Tușnad , sub inscripția în limba oficiala de stat ,,Primărie” amplasata in același loc. Obliga paratul la plata cheltuielilor de judecata către reclamanta in cuantul de 5000 lei, din care 4500 reprezintă taxa tb. si 500 lei reprezinta tb. judiciar. Cu recurs in termen de 15 zile de la comunicare. Calea de atac se va depune la sediul Tribunalului București. Pronunţată în şedinţa publică, azi, 20.10.2020. , prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei, conform art.396, alin.2.

După alegerile locale din 27 septembrie Primăria Băile Tușnad a fost câștigată de independentul Butyka Zsolt. Rămâne de văzut dacă noul primar va continua seria ilegalităților comise de fostul primar, potrivit dantanasa.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel