Fost președinte, tentativă de sinucidere. Era anchetat pentru corupție - Update

Fostul preşedinte peruan Alan Garcia s-a împuşcat miercuri când poliţia a venit la domiciliul său din Lima pentru a-l aresta în legătură cu o anchetă de corupţie, transmite Reuters, citând o sursă din cadrul poliţiei.

Poliţia s-a prezentat la domiciliul lui Garcia în jurul orei locale 06.30 (11.30 GMT), când a avut loc tentativa de sinucidere.

Alan Garcia a fost transportat de urgenţă la spitalul Casimiro Ulloa din capitală. Fostul preşedinte prezintă "o rană prin împuşcare în cap", a anunţat spitalul din Lima.

Garcia, în vârstă de 69 de ani, a fost supus unei intervenţii chirugicale şi a suferit trei stopuri cardiace, a declarat ministrul sănătăţii, Zulema Tomas. Starea fostul preşedinte este "foarte critică", a indicat ea.

 (w670)

"În această dimineaţă a avut loc acest accident dramatic: preşedintele a luat decizia de a-şi trage un glonţ (în cap)", le-a declarat avocatul lui Garcia, Erasmo Reyna, jurnaliştilor masaţi în faţa spitalului.

Televiziunea locală America a relatat că fostul şef de stat se află în comă şi a difuzat imagini cu fiul lui Garcia, susţinători şi avocaţi ai fostului preşedinte sosind la spital Casimiro Ulloa, supravegheat de forţe de ordine.

Garcia este anchetat pentru o presupusă luare de mită în legătură cu construirea unei linii de metrou în capitală de către concernul brazilian Odebrecht.

Alan Garcia, preşedinte al statului Peru între 1985-1990 şi 2006-2011, îşi susţine nevinovăţia şi se declară victima unei persecuţii politice.

Vezi și: Deutsche Bank implicată într-un uriaș scandal de spălare a banilor de peste 20 de miliarde de dolari

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel