Fost ministru de Interne, condamnat la închisoare, după un denunț

Rovinari - Turceni. Ponta, REACȚIE la decizia instanței
Rovinari - Turceni. Ponta, REACȚIE la decizia instanței

Un fost ministru de Interne a fost săltat, reținut și arestat de DNA după ce a fost denunțat, chiar dacă, ulterior, denunțătorul și-a retras declarația. 

Fostul senator PDL Gabriel Berca a fost ținut două luni și jumătate în arest și, deși împotriva sa nu exista ca probă decât denunțul unui afacerist controversat, la sfârșitul anului 2015, fostul ministru MAI a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare. Denunțătorul și-a retras declarația înainte de condamnare și a afirmat că a fost constrâns să dea declarațiile incriminatorii. 

"Sunt acuzat de trafic de influență în perioada 2010-2011, când eram senator și apoi ministru de Interne. Sunt acuzat că aș fi intervenit ca un constructor să-și recupereze o sumă de bani pentru construcția sa, dar acei bani au fost dați în guvernul Ponta, deci nu în perioada 2010-2011. (...) Din fericire, cazul meu va ajunge la ÎCCJ", a spus fostul ministru de Interne Gabriel Berca, joi, într-o intervenție telefonică, în emisiunea "Subiectiv" cu Răzvan Dumitrescu, la Antena 3.

Gabriel Bercea a fost și consilier prezidențial pe vremea când Traian Băsescu era președinte. În vara lui 2015, el a trecut de la PMP la UNPR. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel