Fost ministru de Interne, condamnat la închisoare, după un denunț

Rovinari - Turceni. Ponta, REACȚIE la decizia instanței
Rovinari - Turceni. Ponta, REACȚIE la decizia instanței

Un fost ministru de Interne a fost săltat, reținut și arestat de DNA după ce a fost denunțat, chiar dacă, ulterior, denunțătorul și-a retras declarația. 

Fostul senator PDL Gabriel Berca a fost ținut două luni și jumătate în arest și, deși împotriva sa nu exista ca probă decât denunțul unui afacerist controversat, la sfârșitul anului 2015, fostul ministru MAI a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare. Denunțătorul și-a retras declarația înainte de condamnare și a afirmat că a fost constrâns să dea declarațiile incriminatorii. 

"Sunt acuzat de trafic de influență în perioada 2010-2011, când eram senator și apoi ministru de Interne. Sunt acuzat că aș fi intervenit ca un constructor să-și recupereze o sumă de bani pentru construcția sa, dar acei bani au fost dați în guvernul Ponta, deci nu în perioada 2010-2011. (...) Din fericire, cazul meu va ajunge la ÎCCJ", a spus fostul ministru de Interne Gabriel Berca, joi, într-o intervenție telefonică, în emisiunea "Subiectiv" cu Răzvan Dumitrescu, la Antena 3.

Gabriel Bercea a fost și consilier prezidențial pe vremea când Traian Băsescu era președinte. În vara lui 2015, el a trecut de la PMP la UNPR. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel