Fost ministru, condamnat definitiv cu executare, în Franța. Deturnare de fonduri publice

Claude Gueant, fost ministru de interne în Franța, a fost condamnat definitiv la un an de închisoare cu executare.

Fostul ministru francez de interne Claude Gueant a fost condamnat definitiv la un an de închisoare cu executare pentru deturnare de fonduri publice, după ce Curtea de Casaţie i-a respins recursul în anulare, informează AFP. Curtea de Casaţie a validat condamnarea la doi ani de închisoare, dintre care unul cu suspendare, pronunţată la 23 ianuarie 2017 de Curtea de Apel din Paris împotriva fostei 'mâini drepte' a preşedintelui Nicolas Sarkozy.

Claude Gueant a fost condamnat de asemenea în acest caz la 75.000 de euro amendă şi interdicţia de a deţine funcţii publice timp de cinci ani. El ar putea totuşi să nu fie încarcerat, întrucât în Franţa pedepsele de închisoare cu executare mai mici de doi ani pot fi comutate, menţionează AFP.

Citește și: Protest magistrați. Proiectul de reformă a justiţiei, nedorit în Franța

Potrivit acuzării, între 2002 şi 2004, Gueant, în timp ce era directorul de cabinet al lui Sarkozy, pe atunci ministru de interne, s-a autoretribuit în fiecare lună cu 5000 de euro dintr-un fond special destinat cheltuielilor de anchetă şi supraveghere ale poliţiştilor, în condiţiile în care primea un salariu 8000 de euro şi indemnizaţii de 2200 de euro. El a susţinut în faţa judecătorilor că era vorba de o practică folosită pe scară largă în minister şi pe care nu a considerat-o ilegală.

Citește și: Crimă Mediaș. Recidiviștii suspecți, contestație arest. Decizia Curții de Apel



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel