Fost militar, condamnat la peste 5000 de ani de închisoare

Un tribunal din Guatemala a condamnat miercuri un fost militar la 5.160 de ani de închisoare pentru masacrarea a 171 de persoane în ceea ce este considerată a fi drept una dintre cele mai grave atrocităţi comise în războiul civil de 36 de ani din această ţară, informează joi Reuters.

Procurorii au declarat că Santos Lopez a participat în 1982 la uciderea în masă a aproape tuturor bărbaţilor, femeilor şi copiilor din satul Dos Erres.

Masacru oribil, la care a participat fostul militar

Lopez a fost acuzat că făcea parte din patrula specială de elită Kaibiles care a fost trimisă la Dos Erres pentru a-i găsi pe membrii unui grup de gherilă care au atacat un convoi militar.

După ce patrula nu a reuşit să-i găsească pe membrii gherilei, toţi sătenii au fost scoşi din casele lor şi multe tinere au fost violate, potrivit procurorilor. Pentru a ascunde violurile, patrula specială i-a ucis aproape pe toţi cei care locuiau acolo.

Masacrul a avut loc în timpul regimului fostului dictator militar al Guatemalei, Efrain Rios Montt, care a murit în aprilie în timp ce era judecat pentru acuzaţii de genocid comis în una dintre cele mai sângeroase faze ale conflictului din perioada Războiului Rece ce a durat din 1960 până în 1996.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel