Fost medic militar, despre ce a văzut în Ucraina: „Unele dintre lucrurile pe care le-am văzut vor rămâne cu mine pentru tot restul vieții”

Fost medic militar, despre ce a văzut în Ucraina: „Unele dintre lucrurile pe care le-am văzut vor rămâne cu mine pentru tot restul vieții” / Foto: Pixabay, de David Peterson
Fost medic militar, despre ce a văzut în Ucraina: „Unele dintre lucrurile pe care le-am văzut vor rămâne cu mine pentru tot restul vieții” / Foto: Pixabay, de David Peterson

Un fost medic militar care s-a oferit voluntar pentru a instrui medical trupele din Ucraina a declarat că ceea ce a văzut acolo a fost „inuman”. Steve Brooks povestește la BBC cum a rezistat pe front, în zgomotul raidurilor aeriene, când a devenit prea obosit ca să le mai audă.

Instructorul de prim-ajutor Steve Brooks este din Shepton Mallet, Marea Britanie, și a călătorit în Ucraina devastată de război pentru a livra echipamente și abilități de salvare a vieții, transmite Mediafax.

Fostul medic al armatei, în vârstă de 46 de ani, a fost sprijinit de grupul local Somerset Aid for Ukraine și de soția sa, Tabby, de acasă.

Brooks a declarat la BBC că vizionarea știrilor despre conflict de pe canapeaua sa de acasă, atunci când era bolnav l-a inspirat să facă voluntariat în străinătate.

„Bombardarea maternității a fost îngrozitoare, la fel și bombardarea școlilor. Am decis că puteam să fiu bolnav stând pe canapeaua mea sau puteam să fiu bolnav ajutând alți oameni, așa că am decis să ajut alți oameni”, a spus el.

Fostul medic militar a făcut special o cerere pentru a ajuta ucrainenii

Brooks, care a lucrat anterior pentru Royal Army Medical Corps, a făcut o cerere oficială către guvernul ucrainean pentru a zbura și a ajuta la instruirea trupelor lor în domeniul primului ajutor.

El a petrecut șase săptămâni oferind un curs cu „trei din patru abilități de salvare a vieții” pentru cei de pe câmpul de luptă.

Munca sa în calitate de respondent NHS în timpul pandemiei a ajutat la reîmprospătarea abilităților sale de prim ajutor, a spus el.

Somerset Aid for Ukraine și Tabby Brooks au ajutat la coordonarea trimiterii de provizii medicale, cum ar fi turnichete și pansamente hemostatice, la postul său.

Steve Brooks: „Ceea ce se întâmplă în Ucraina este înspăimântător”

Steve Brooks a spus că a fost speriat „tot timpul”, dar a devenit atât de obosit încât „nici măcar nu se mai obosea” să se trezească pentru raidurile aeriene.

„Așa că mi-am pus doar o pernă pe cap și am sperat că va fi bine”, declară medicul.

Tabby Brooks a spus: „În prima zi în care mi-a spus [că vrea să călătorească în Ucraina - n.r.] am fost foarte supărată pentru că eram speriată, dar apoi am intrat în modul practic. A făcut ceva ce trebuia să facă”, a spus ea.

„Unele dintre lucrurile pe care le-am văzut, ce fac niște ființe umane altor ființe umane, vor rămâne probabil cu mine pentru tot restul vieții mele”, a spus Steve Brooks.

„Ceea ce se întâmplă în Ucraina este înspăimântător, dar și cel mai umilitor lucru prin care am trecut vreodată”, a mai spus el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel