Fost director în Ministerului Justiției, urmărit penal de DNA

UPDATE: Ion Krech, fost director IT în Ministerul Justiției, a fost reținut joi după-amiază de procurorii DNA Ploiești într-un dosar în care este acuzat de luare de mită.

Ion Krech, care a fost audiat timp de mai multe ore de procurorii anticorupție, a fost scos încătușat din sediul DNA, urmând a fi prezentat instanței cu propunere de arestare preventivă.

Știre inițială:

Ion Krech, fost director IT în Ministerul Justiției, este urmărit penal pentru luare de mită, el fiind suspectat că a primit suma de 239.000 de euro de la reprezentanții unei firme de software.

Potrivit unui comunicat de presă al DNA, în perioada 2012-2013, suspectul Ion Krech, în calitate de director al Direcției Tehnologia Informației din cadrul Ministerului Justiției (MJ), manager al unuia dintre proiectele derulate de minister și membru în comisia de licitație, a pretins și primit, printr-un intermediar, de la reprezentanții unei firme de software, suma totală de 239.000 euro în trei tranșe.

Procurorii spun că banii au fost pretinși și primiți pentru ca suspectul să sprijine această firmă în câștigarea licitației pentru atribuirea și derularea unui proiect derulat de MJ, în valoare de 14.700.000 lei fără TVA.

De asemenea, pentru sprijinul promis și acordat în câștigarea și derularea proiectului cu Ministerul Justiției și pentru un alt proiect derulat cu o firmă farmaceutică având drept acționar majoritar Ministerul Sănătății, aceeași firmă de software i-a dat lui Relu Fenechiu, la acea dată deputat, suma de 620.000 euro.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel