Fost director al APIA, trimis în judecată de DNA. De ce este acuzat

Inspector DNA
Inspector DNA

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție l-au trimis în judecată pe un fost director al  Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) Satu Mare, Viorel Pintea. El este acuzat de trei infracțiuni de luare de mită.

Viorel Pintea este acuzat că în perioada 2010-2013, în calitate de director al APIA - Satu Mare, a pretins, în mai multe etape, de la fermieri, suma de 40.500 euro, din care a primit 5.500 euro, 3.000 lei și bunuri în valoare de 36.000 lei.

"În schimbul acestora, inculpatul și-a încălcat atribuțiile de serviciu constând, fie în nedispunerea unor controale la activitățile agricole ale acestora, fie în sprijin la obținerea cu mai multă ușurință a subvențiilor. În 24 noiembrie 2013, Viorel Pintea a primit de la unul dintre denunțători 3.000 euro din banii pretinși, împrejurare în care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante", se arată într-un comunicat al DNA, scrie Agerpres.

Procurorii DNA au colaborat cu ofițerii DGA și au beneficiat de sprijinul SRI. S-a dispus sechestrarea unor sume de bani  și dosarul a fost trimis spre acuzare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel