Fost deputat, CONDAMNAT pentru agresiuni sexuale asupra unor femei

Doi ani de închisoare pentru un fost deputat după ce a agresat sexual două femei.

Un tribunal britanic a condamnat marţi la doi ani de închisoare un fost deputat conservator care a fost găsit vinovat de agresiuni sexuale asupra a două femei, relatează AFP. Deputat de Dover în perioada 2010-2019, Charlie Elphicke, de 49 de ani, a fost găsit vinovat la sfârşitul lui iulie de trei capete de acuzare de agresiune sexuală, pentru agresarea unei femei de circa 30 de ani în 2007 la locuinţa sa şi a unei angajate parlamentare de circa 20 de ani de două ori în 2016.

Acest verdict, la care a făcut apel, a făcut-o pe soţia sa, actuala deputată de Dover Natalie Elphicke, să anunţe imediat încheierea căsătoriei lor de 25 de ani. 'Sunteţi un prădător sexual care şi-a folosit succesul şi respectabilitatea ca acoperire', a declarat marţi judecătoarea Philippa Whipple, din cadrul tribunalului londonez din Southwark, la pronunţarea pedepsei. Avocatul lui Charlie Elphicke, Ian Winter, a dat asigurări că clientul său 'şi-a învăţat cu siguranţă lecţia' din acest caz.

'Şi-a pierdut soţia, fiica sa de 20 de ani s-a certat cu el ca urmare a condamnării sale şi fiul său, în vârstă de 13 ani, a devenit ţinta unor jigniri crude la şcoala sa', subliniat el. 'Pot să vă asigur, din partea sa, că asta nu se va mai întâmpla niciodată', a adăugat avocatul. Charlie Elphicke a fost suspendat prima dată din Partidul conservator în noiembrie 2017, atunci când au apărut acuzaţiile de agresiune sexuală, dar a fost reprimit în decembrie 2018 de premierul Theresa May, cu puţin timp înainte de organizarea unui vot de încredere împotriva ei.

După inculparea sa în 2019, Charlie Elphicke a fost din nou suspendat, reducând şi mai mult majoritatea foarte redusă a formaţiunii la putere în Parlament, în plină perioadă de turbulenţe din cauza Brexitului. Soţia sa Natalie Elphicke este cea care i-a urmat în funcţie în circumscripţia sa la alegerile legislative din decembrie 2019, notează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel