Forumul „Parliamentary Intelligence-Security”. Alina Gorghiu: Când va fi scrisă istoria, se va confirma că democrația a fost întărită în perioada aceasta

Foto: Crișan Andreescu
Foto: Crișan Andreescu

Alina Gorghiu, președintele interimar al Senatului României, a vorbit la Forumul „Parliamentary Intelligence-Security”.

În cadrul forumului „Parliamentary Intelligence-Security”, Alina Gorghiu, președintele Senatului României, a vorbit despre importanța strategică a Mării Negre, consolidată după summitul NATO de la Madrid, și despre democrația și libertatea din România:

„Faptul că putem avea astăzi un dialog convergent la nivel național, european și transatlantic despre rațiunile și preocupările de securitate, face din această inițiativă un bun prilej de a reafirma buna cooperare în vederea condamnării agresiunii premeditate, nejustificate și neprovocate a Federației Ruse asupra Ucrainei. 

Iar această cooperare se vede zilnic! Ieri, Senatul a primit scrisoarea prin care Președintele României propune Parlamentului să aprobe constituirea Grupului de Luptă Aliat pe Teritoriul României sub conducerea Franței. Și vom da curs foarte repede acestei solicitări! 

Vă dau acest exemplu pentru că el reflectă, deopotrivă, cooperarea dintre România și țările aliate, dar și cooperarea între instituții în vremuri dificile!  

Tot un exemplu de cooperare între statele democratice aliate este dat de finalizarea recentă a interconectorului de gaze între Grecia și Bulgaria, foarte important și pentru aprovizionarea cu gaze a României. Și se va putea asigura, astfel, aprovizionarea cu gaze a partenerilor estici: Ucraina și Republica Moldova“, a spus Alina Gorghiu.

„Vor pierde cei care au dorit ca libertatea și democrația să dea înapoi“

„Însă, nu trebuie să uităm să fim în alertă! Invazia rusă în Ucraina, ilegală și imorală, este dublată de încercări de a promova în tot spațiul public discursuri care divizează, care irită, de natură să genereze sentimente antieuropene. De aceea, trebuie să fim vigilenți și să facem eforturi pentru a lupta împotriva constantelor dezinformări venite de la ruși!

Când va fi scrisă istoria, se va confirma că democrația a fost întărită în perioada aceasta.

Cei care au dorit ca libertatea și democrația să dea înapoi vor pierde! Nu vor mai fi!

La nivel regional, consolidarea democratică este în curs. Vom fi impresionați dacă ne uităm, de exemplu, la evoluția statutului femeilor în societate! În ultimii ani, ele au jucat un rol tot mai important în schimbarea societăților, a mentalităților. Prezența lor tot mai activă în dezbaterile publice aduce multe elemente de progres.  

Fiecare încercare prin care am trecut a arătat cât de importante sunt realizările lor: confruntarea cu pandemia, efortul de a combate criza umanitară din Ucraina - în care un număr enorm de femei – voluntar a venit în întâmpinarea refugiaților care, în proporție de 90%, erau tot femei sau copii“, a spus Alina Gorghiu, președintele interimar al Senatului României“, a mai precizat președintele interimar al Senatului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel