Forțele armate kurde nu au încredere în Rusia și în regimul sirian

Liderul Forţelor Democrate Siriene (FDS) a estimat că trebuie urmată "o cale politică" pentru soluţionarea problemelor din Siria, în pofida faptului că el nu are "nicio încredere" în Rusia şi regimul sirian, informează AFP, anunță Agerpres.

"Nu avem nicio încredere, însă problemele Siriei nu pot fi rezolvate dacă nu se trece prin calea politică. Trebuie să negociem", a declarat comandantul kurd sirian Mazloum Abdi, liderul FDS al cărui nume de război este "Kobani". "Iar aceasta nu se poate face fără garanţii puternice din partea întregii comunităţi internaţionale, inclusiv a Europei", a adăugat el.

Potrivit lui Kobani, negocierile au avut loc de o manieră indirectă prin interpunerea Moscovei, aliată a regimului lui Bashar al-Assad. "Însă noi nu vom face parte dintr-un acord ce nu va include apărarea poporului nostru, a libertăţii sale politice, administrative şi culturale", a precizat el.

FDS, dominate de combatanţii kurzi, au fost sprijinite de o coaliţie internaţională condusă de SUA, pentru a combate gruparea Stat Islamic (SI), înainte de retragerea americanilor.

Liderul FDS a adăugat că discută de asemenea cu Washingtonul, explicând că "SUA au propus garanţii, dar există o anumită lentoare în a concretiza aceste garanţii pe teren".

Totodată, el a criticat decizia SUA de a-şi retrage trupele din regiune. "Aceasta a însemnat undă verde pentru atacul turc împotriva noastră. Americanii au deschis spaţiul aerian pentru bombardamentele turce", a spus liderul FDS.

El a subliniat ajutorul hotărâtor al FDS pentru găsirea liderului grupării SI (SI), Abou Bakr al-Baghdadi, ucis duminică într-o operaţiune americană în nordul Siriei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel