Forţele Aeriene Române, la a treia misiune de evacuare a românilor din Fâşia Gaza

Mai mulți cetățeni români, majoritatea copii, dar și cinci cetăţeni ai Republicii Moldova şi opt din Ungaria au fost repatriați, vineri, din zona Fâșiei Gaza, cu o aeronavă C-130 Hercules a Forţelor Aeriene Române.

Vineri, 8 august, o aeronavă C-130 Hercules a Forţelor Aeriene Române a efectuat cea de-a treia misiune de transport aerian pentru repatrierea din Fâşia Gaza a unui nou grup de cetăţeni români şi evacuarea către România a unor cetăţeni ai altor state europene, informează un comunicat al MApN.

Citește și Omagiu pentru cei 373 de copii uciși în Fâșia Gaza

"Ministrul apărării naţionale, Mircea Duşa, a aprobat desfăşurarea acestei misiuni la solicitarea Ministerului Afacerilor Externe, operaţiunile fiind desfăşurate sub directa coordonare a primului-ministru Victor Ponta. Aeronava militară, operată de un echipaj condus de căpitan-comandorul Adrian Takacs, a decolat în după amiaza zilei de joi, 7 august, de pe Aeroportul Internaţional "Henri Coandă" cu destinaţia Aeroportul Internaţional "Queen Alia" din Amman, Iordania, şi s-a reîntors la Bucureşti astăzi, 8 august, la ora 14.55, având la bord 50 de persoane repatriate de cetăţenie română sau cu drept de rezidenţă în ţara noastră, majoritatea copii, 5 cetăţeni ai Republicii Moldova şi 8 din Ungaria. Forţele Aeriene Române au participat astăzi la a treia misiune de evacuare aeriană a cetăţenilor români din zona Fâşiei Gaza, numărul acestora ridicându-se, până în prezent, la 153 de persoane, incluzând membri de familie, la care se adaugă un număr de 9 cetăţeni ungari şi 5 cetăţeni ai Republicii Moldova. Ministerul Apărării Naţionale va pune la dispoziţia mass-media, în cel mai scurt timp, imagini de la sosirea în România a grupului de persoane evacuate", precizează documentul citat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel