Formulare pentru părinți, distribuite la începerea școlilor. Sunt două răspunsuri: DA sau NU

Foto Pexels
Foto Pexels

Părinții ar urma să primească un formular în care vor răspunde la întrebarea dacă își vaccinează sau nu copiii. 

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a spus că Ministerul pregăteşte formulare prin care solicită acordul părinţilor privind vaccinarea copiilor de peste 12 ani. Formularele vor fi distribuite după începerea şcolii, iar părinții vor putea răspunde cu „da” sau „nu”.

„Va fi un coordonator pe fiecare școală, care, prin intermediul diriginților, va lua legătura cu părinții. Pregătim formulare prin care solicităm acordul cu privire la vaccinarea copiilor. Formularele se vor distribui la începerea școlii. Aceste persoane desemnate la nivelul fiecărei școli vor lua legătura cu diriginții și vor stabili o cale de comunicare - fizic, online sau combinat”, a spus, la Digi 24, ministrul Sorin Cîmpeanu.

„Prin întâlniri interactive, părinții pot adresa orice fel de întrebări. Cei cu competențe medicale și-au afirmat disponibilitatea de a oferi aceste răspunsuri. Este o acțiune în parteneriat cu DSP și Ministerul Sănătății”, a explicat Sorin Cîmpeanu.

Ministrul Educației a vorbit și despre scenariile privind modul în care se vor desfășura cursurile, în funcție de incidența cazurilor COVID-19. „Scenariul principal este acela că nu vom avea localități care vor depăși 6 la mie. Scenariul prioritar este acela în care școlile vor rămâne deschise integral”, a spus Sorin Cîmpeanu.

În cazul depășirii aceste rate de infectare, „analizăm această ipoteză: preșcolarii – creșe și grădinițe – să meargă în continuare la școală cu prezență fizică, cei din clasele 0-6 să intre în online, pentru că sunt copii sub vârsta de 12 ani, care nu se pot vaccina, iar peste vârsta de 12 ani, pentru cei care se pot vaccina, se discută posibilitatea de acces în şcoală, cu prezenţă fizică, dar nu mai departe de intrarea localității în carantină, moment în care orice activitate neesenţială se opreşte”, a spus ministrul.

 

 

Nou an școlar. Ioana Mihăilă: Masca rămâne obligatorie

 

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a declarat, recent, după discuții cu premierul, ministrul Educației, reprezentanți INSP, CNCAV și ai Președinției, că masca rămâne obligatorie în școli, după 13 septembrie.

Ioana Mihăilă a spus că prioritatea tuturor este menținerea școlilor deschise cât mai mult timp și oferirea posibilității de învățământ în format fizic. Masca rămâne obligatorie în spațiile închise.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel