Formular testare elevi. Cîţu critică Ministerul Sănătăţii: Cineva s-a grăbit. Ministerul Educaţiei spune altceva

Florin Cîţu a comentat pe seama documentului publicat de Ministerul Sănătăţii, pe care părinţii trebuie să-l aducă la şcoală, legat de testarea elevilor.

"Eu cred că cineva s-a grăbit să pună acel document în spaţiul public, pentru că am văzut şi comunicatul Ministerului Educaţiei care spune altceva şi spune exact ce este în ordinul comun al Ministerului Educaţiei şi al Ministerului Sănătăţii. Vor fi situaţii excepţionale când vor fi aceste teste. Nu testăm pe toată lumea din prima zi.

Sunt copii care vor avea simptome şi atunci va trebui completat acel formular. Nu trebuie să vină lumea cu formularul completat la şcoală. Ar trebui să citim comunicatul Ministerului Educaţiei în acest sens şi acolo sunt mai multe detalii", a declarat, sâmbătă, premierul Florin Cîţu.

Ce a declarat Vlad Voiculescu

Copiii și profesorii cu simptome de COVID-19 vor fi testați cu teste antigen, a anunțat, vineri, ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu. Acesta a spus că este nevoie de acordul informat părinților pentru testarea elevilor.  Voiculescu le-a transmis că o primii care pot interveni dacă un elev are simptome este părintele, care să îl evalueze și să îl țină acasă dacă are orice el de simptom care ar putea indica o infecție cu COVID-19.

„Este necesar din partea părinților să își exprime acordul informat cu privire la testare. Va exista pe pagina Ministerului Educației și pe pagina Ministerului Sănătății un formular tip. Pentru exprimarea acordului pentru testare. Este important pentru că doar testând putem să păstrăm pe toată lumea în siguranță”, spune Voiculescu. Întrebat de jurnaliști când este recomandat să fie semnat de către părinți acordul tip pentru testare, ministrul Sănătății a spus că „recomandarea este să fie semnat cât mai curând posibil”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel