EXCLUSIV  FORMARE GUVERN. Cine trebuie să fie viitorul premier - SONDAJ

Scena politică românească fierbe după rezultatul alegerilor parlamentare care au dus la o victorie istorică a Partidului Social Democrat. Întrebarea care se pune este: cine va fi viitorul premier al României?

DC news v-a propus marți seară un sondaj la care au răspuns peste 14.000 de cititori. Din variantele propuse, Liviu Dragnea s-a situat pe primul loc cu 35,93% (5137 voturi), urmat de Călin Popescu Tăriceanu - 17,29% (2473 voturi), Victor Ponta- 19,55% (2796 voturi), Dacian Cioloș - 18,43% (2635 voturi). Ultimul loc este ocupat de Ion Iliescu - 8,80% (1258 voturi). Rămâne de văzut cine va fi premierul României. 

(w670)

Klaus Iohannis a declarat miercuri că viitorul premier trebuie să fie de la o formațiune sau de la o coaliție care va avea majoritate în Parlament.

"Premierul trebuie să fie de la o formațiune sau de la o coaliție care mă convinge că va avea o majoritate în Parlament", a afirmat Iohannis, la Palatul Cotroceni.

El a precizat că va fi convins de o coaliție că are majoritate aritmetic pe un calcul simplu de mandate. Potrivit lui Iohannis, aritmetic este posibil ca partidele de dreapta să formeze o alianță: "Aritmetic este posibil. Dacă va fi posibil și politic, vom vedea".

Întrebat dacă Dacian Cioloș rămâne o opțiune pentru poziția de premier, șeful statului a răspuns: "Înainte de a avea consultări cu toate formațiunile politice nu pot să vă dau un răspuns public la această chestiune".

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel