EXCLUSIV  FORMARE GUVERN. Cine trebuie să fie viitorul premier - SONDAJ

Scena politică românească fierbe după rezultatul alegerilor parlamentare care au dus la o victorie istorică a Partidului Social Democrat. Întrebarea care se pune este: cine va fi viitorul premier al României?

DC news v-a propus marți seară un sondaj la care au răspuns peste 14.000 de cititori. Din variantele propuse, Liviu Dragnea s-a situat pe primul loc cu 35,93% (5137 voturi), urmat de Călin Popescu Tăriceanu - 17,29% (2473 voturi), Victor Ponta- 19,55% (2796 voturi), Dacian Cioloș - 18,43% (2635 voturi). Ultimul loc este ocupat de Ion Iliescu - 8,80% (1258 voturi). Rămâne de văzut cine va fi premierul României. 

(w670)

Klaus Iohannis a declarat miercuri că viitorul premier trebuie să fie de la o formațiune sau de la o coaliție care va avea majoritate în Parlament.

"Premierul trebuie să fie de la o formațiune sau de la o coaliție care mă convinge că va avea o majoritate în Parlament", a afirmat Iohannis, la Palatul Cotroceni.

El a precizat că va fi convins de o coaliție că are majoritate aritmetic pe un calcul simplu de mandate. Potrivit lui Iohannis, aritmetic este posibil ca partidele de dreapta să formeze o alianță: "Aritmetic este posibil. Dacă va fi posibil și politic, vom vedea".

Întrebat dacă Dacian Cioloș rămâne o opțiune pentru poziția de premier, șeful statului a răspuns: "Înainte de a avea consultări cu toate formațiunile politice nu pot să vă dau un răspuns public la această chestiune".

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel