Ford anunţă schimbări importante la fabrica din Craiova. Fırat Elhüseyni devine președinte și director

Fotografie de la Julissa Helmuth/ Pexels
Fotografie de la Julissa Helmuth/ Pexels

Începând cu 1 iunie, Fırat Elhüseyni va prelua funcția de președinte și director al Ford Otosan Craiova, înlocuindu-l pe Müjdat Tiryaki, care va prelua noi responsabilități la sediul central al companiei din Turcia ca Next Generation Manufacturing Lead.

Ford Otosan, cel mai mare producător de vehicule comerciale pentru Ford în Europa, a anunțat astăzi schimbările de conducere ce vor avea loc la fabrica din Craiova. Fırat Elhüseyni, cu o carieră de 22 de ani în cadrul companiei, va prelua frâiele fabricii, aducând o vastă experiență internațională acumulată în China, Vietnam și Rusia, precum și în uzinele din Kocaeli și Eskişehir, Turcia.

Elhüseyni și-a început cariera la Ford Otosan în aprilie 2002 ca inginer de proces la Secția de Caroserii a fabricii Ford Otosan Gölcük. De-a lungul carierei, a fost implicat în proiectarea, instalarea, punerea în funcțiune, lansarea și operarea liniilor de producție, iar din aprilie 2022 a deținut funcția de director al fabricii din Eskişehir, supervizând producția de camioane și motoare.

Müjdat Tiryaki, cu o experiență de peste 24 de ani în cadrul Ford Otosan, va prelua funcția de Next Generation Manufacturing Lead la sediul central al companiei din Turcia. În perioada în care a fost președinte și director al Ford Otosan Craiova, Tiryaki a jucat un rol crucial în tranziția de succes a fabricii către Ford Otosan, în transformarea sistemelor de lucru și în lansarea noilor modele Ford Transit Courier și Tourneo Courier. În noua sa funcție, Tiryaki va contribui la viitoarele investiții și proiecte Ford Otosan din unitățile de producție din Turcia și România.

În noua sa poziție la Craiova, Elhüseyni va superviza toate operațiunile de producție de vehicule și motoare, fabrica având un rol esențial în planurile de electrificare ale Ford Otosan. Printre viitoarele lansări de vehicule electrice se numără E-Transit Courier, E-Tourneo Courier și modelul Puma Gen-E.

"Sunt foarte bucuros și mândru să preiau acest nou rol și să conduc o uzină de ultimă generație precum fabrica Ford Otosan de la Craiova. Nu numai că avem una dintre cele mai moderne unități de producție din cadrul industriei auto, dar avem și o echipă extraordinar de calificată și talentată în România și sunt foarte mândru să îi conduc pe toți în noua noastră călătorie în era electrificării", a declarat Fırat Elhüseyni.

Fondată în 1959, Ford Otosan (Ford Otomotiv Sanayi A.Ş.) este o companie tranzacționată public, unde Ford Motor Company și Koç Holding dețin acțiuni egale. Este a doua cea mai mare organizație industrială din Turcia și cea mai valoroasă companie din domeniul auto listată la Bursa de Valori din Istanbul. Ford Otosan operează în patru centre principale: fabricile din Kocaeli și Eskişehir (Turcia), fabrica din Craiova (România), și Centrul de Cercetare și Design din Istanbul (Turcia), având peste 20.000 de angajați.

Această schimbare de conducere marchează o nouă etapă în dezvoltarea și inovația Ford Otosan, consolidându-și poziția de lider în industria auto și pregătindu-se pentru provocările și oportunitățile viitorului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel