Forțele navale române, la SABER GUARDIAN 17

Forţele Navale Române participă, începând de luni, la şase secvenţe ale exerciţiului multinaţional SABER GUARDIAN 17.

Potrivit Statului Major al Forţelor Navale (SMFN), SABER GUARDIAN 17 este cel mai mare exerciţiu multinaţional din istoria modernă la care Armata Română ia parte, desfăşurându-se simultan în trei state aliate (Bulgaria, Româniai şi Ungaria), în perioada 10-22 iulie. 

Forțele Navale Române vor participa cu un efectiv de 745 de militari şi tehnică alcătuită din 10 nave de luptă şi de sprijin logistic, 12 ambarcaţiuni şi 18 mijloace terestre de luptă, se arată într-un comunicat de presă.

Pe teritoriul ţării noastre sunt programate 21 de exerciţii naţionale integrate şi conectate, în poligoanele de antrenament şi bazele militare de la Cincu, Râureni, Borduşani, Capu Midia, Mihail Kogălniceanu şi Babadag, cu efective de aproximativ 25.000 de militari şi 2.000 de mijloace tehnice, din 22 de state. 

"La Borduşani, lângă Feteşti, marinarii militari vor executa o secvenţă de forţare a traversării unui curs major de apă cu un grup de nave fluviale, alcătuit dintr-un monitor, două vedete blindate, două vedete dragoare, un detaşament de scafandri fluviali, un pluton de infanterie marină şi o structură de comandă. În zona Capu Midia, o grupare navală alcătuită dintr-o corvetă, două dragoare maritime şi un remorcher maritim vor asigura raionul de lansare a rachetelor sol-aer şi aer-aer, acţiune ce face parte din secvenţa TOBRUQ LEGACY. Concomitent cu acţiunea de pe mare, la Babadag, are loc Exerciţiul 'Mărăşeşti', unde Forţele Navale Române participă cu două plutoane de infanterie marină, care vor desfăşura acţiuni de luptă specifice zonei lagunare, iar la Mihail Kogălniceanu, unde este organizat Spitalul de campanie - MASCAL, militarii din Forţele Navale Române se vor implica într-un exerciţiu secvenţial de evacuare a răniţilor pe cale aeriană", precizează SMFN. 

Exerciţiul SABER GUARDIAN 17, planificat de Comandamentul Forţelor Armate ale SUA în Europa (USEUCOM) şi condus de Forţele Terestre ale Statelor Unite în Europa (USAREUR), demonstrează capacitatea de reacţie şi de descurajare a ţărilor aliate şi partenere într-un scenariu de apărare colectivă, prin exersarea proiectării forţei. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel