Fonduri UE. Radu Oprea: Ruşinos! Prin 'negocierea' noastră am pierdut o sumă importantă

Radu Oprea
Radu Oprea

Radu Oprea face o analiză a fondurilor pe care le va primi România de la UE.

"Vorba bruxelleză spune că: 'diavolul este ascuns în detalii'. 80 de miliarde par bani mulți, dar așa cum se întrevăd detaliile, ei vor fi foarte scump plătiți. La o privire mai atentă observăm că s-au diminuat fondurile de coeziune cu 4,2 miliarde euro. Președinția română la Consiliul UE a avut ca prioritate: 'Coeziunea, o valoare europeană' și tocmai aici prin 'negocierea' noastră am pierdut o sumă importantă. Rușinos pentru România.

Lipsesc aproape un miliard de la fondurile pentru dezvoltare rurală. Toți primarii de comună știu cât de importante erau aceste fonduri pentru localitățile lor.

Dar ce uită guvernul PNL să spună este că acordarea fondurilor va fi condiționată de respectarea Recomandărilor Specifice de Țară, ceea ce va însemna reforme structurale. Pentru români: această sintagmă are un singur înțeles: austeritate", transmite senatorul PSD.

Oprea: "17 miliarde din cele 80 reprezintă împrumuturi"

"Însă,17 miliarde din cele 80 reprezintă împrumuturi. Aici Cîțu se pricepe, el ne va povesti cum "dezvoltăm" România pe datorie. Iar alte 17 miliarde vor fi banii pe care îi vom plăti noi Uniunii Europene, așa că mai rămân 46 de miliarde. Dacă vom compara această sumă cu bugetul de 43 de miliarde euro din exercițiul financiar 2014-2020 constatăm că nu mai sunt așa mulți bani.

Alte "amănunte" despre care nu s-a vorbit în România. Bugetele programelor europene Horizon, Invest EU și Solvency, Just Transition Fund (acesta din urmă era foarte important pentru Ploiești) ș.a. au scăzut dramatic. Ele reprezentau programe de finanțare și pentru România", scrie Radu Oprea într-un mesaj publicat pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel