Fonduri UE pentru România. Negrescu: Oamenii trebuie să ştie adevărul! Nu vin gratis

Europarlamentarul PSD, Victor Negrescu
Europarlamentarul PSD, Victor Negrescu

Europarlamentarul Victor Negrescu vorbeşte despre planul european de relansare economică. 

"Susțin planul european de relansare economică dar nu înțeleg festivismul unora care nu au făcut nimic pentru ca el să existe. Exagerând riscă să dezamăgească mai ales că planul prezentat de Comisia Europeană încă nu este aprobat. Oamenii trebuie să cunoască adevărul: planul a fost realizat la inițiativa premierului social democrat, Pedro Sanchez, care din martie a propus public un astfel de program. Familia social democrata a fost prima care a transmis public această solicitare. Planul este inedit prin valorea sa dar și prin faptul că UE se va împrumuta în numele tuturor", transmite europarlamentarul PSD Victor Negrescu.

Negrescu: "Grosul banilor o să vină la anul dar o parte vor fi disponibili la toamnă"

"Banii au fost alocați României pe baza unei formule iar suma totală a fost ponderată. O sumă bună dar putea fi și mai mare. După Grecia și Polonia. Nu a negociat nimeni, nimic, din România. Acum încep negocierile. Dacă țara noastră va primi mai puțin știm cine este de vină. Momentan, România are promiși 80 de miliarde de euro (viitorul buget + planul de redresare). O parte din fonduri sunt condiționate de raportul de țară. Ultimul raport a fost extrem de critic și a fost atacat de liderii PNL. Acum devine o condiție;

Banii nu vin gratis. Avem de plătit 12 miliarde de euro pentru cele 33 de miliarde. Din cele 33, o parte sunt împrumuturi. Cotizația României la UE va crește la 2% din PIB. Nu facem ce vrem cu banii. Trebuie realizat un plan de redresare economică națională dar Guvernul României, deși vorbește de două luni de el, nu are momentan nimic. Acesta trebuie negociat. O parte din bani sunt pentru Green Deal.

Grosul banilor o să vină la anul dar o parte vor fi disponibili la toamnă. De la începutul crizei România a mai avut acces la resurse europene dar nu le-a folosit corespunzător. Crearea resurselor proprii la nivel european presupune taxarea poluatorilor și sectorului digital. Detalii procesului vor conta pentru a vedea impactul în România", a precizat Negrescu într-un mesaj publicat pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel