Fonduri UE de sute de milioane de lei pentru modernizarea unui drum județean

Sosea
Sosea
Consiliul Județean Dolj va moderniza drumul judeţean Craiova-Cetate printr-un proiect cu fonduri UE de aproape 170 de milioane de lei.
 
 
Consiliul Judeţean Dolj va moderniza drumul judeţean Craiova-Cetate, care are o lungime de 70 km, printr-un proiect cu fonduri europene de aproape 170 milioane lei, care a fost selectat să fie finanţat prin Programul Operaţional Regional 2014-2020. 

Potrivit hotărârii CJ Dolj care a fost votată joi în plen în cadrul unei şedinţe extraordinare prin care proiectul 'Modernizarea DJ 552 Craiova - Mofleni - Bucovăţ - Terpeziţa - Sălcuţa - Caraula - Cetate' a fost actualizat, cererea de finanţare a fost declarată acceptată, iar finanţarea va fi asigurată din fondurile POR 2014-2020 alocate regiunii Sud-Vest "Oltenia", acesta fiind primul proiect depus la nivelul întregii regiuni pe această axă. 

[citeste si]

„Consiliul Judeţean rămâne consecvent şi în noul exerciţiu financiar al Uniunii Europene politicii pe care a urmat-o în accesarea finanţării nerambursabile. După cum se cunoaşte, Programul Operaţional Regional a reprezentat, în intervalul 2007-2013, principala sursă din care am obţinut banii pentru realizarea unor obiective prioritare pentru judeţul Dolj şi tot către POR s-a îndreptat atenţia noastră şi în debutul noii perioade de finanţare. Mă bucur că începem în forţă, cu cel mai mare proiect de infrastructură al CJ Dolj - modernizarea drumului judeţean 552 Craiova - Cetate, adică aproape 70 de kilometri de şosea şi o valoare totală de 40 de milioane de euro. Vorbim despre o investiţie care făcea obiectul multor aşteptări, care ne fusese insistent solicitată de comunităţi, astfel că şi noi am început din timp să pregătim documentaţia necesară pentru a putea solicita finanţare europeană”, a spus Ion Prioteasa, preşedintele CJ Dolj, la depunerea proiectului, potrivit Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel