Fonduri UE. Negrescu, semnal de alarmă: România poate pierde acest moment!

"România nu își permite să rateze această oportunitate istorică de dezvoltare oferită de viitorul buget european", transmite europarlamentarul PSD Victor Negrescu.

"Fără un plan clar privind accesarea banilor europeni, fără un plan de relansare coerent, realizat prin consens și dialog, cu societatea civilă, actorii sociali și partidele politice, România poate pierde acest moment. Planul nu poate fi realizat doar de un partid politic în spatele ușilor închise.

Viitorul buget european și planul de relansare trebuie să fie motorul modernizării României. În acest sens, susțin recomandările pe care le-am impus la nivel european, de a investi 10% din planul de relansare în educație și formarea continuă și 20% în digitalizare și formarea competențelor. Aceste oportunități europene de finanțare momentan sunt doar pe hârtie, dar pentru accesarea banilor europeni este nevoie de un efort consolidat și de un plan de acțiune", atrage atenţia Victor Negrescu.

Negrescu: Susțin ferm crearea unei echipe speciale

"Dacă proiectul prezentat Comisiei Europene nu respectă recomandările instituțiilor europene, acesta nu va fi avizat, iar din cifrele și datele prezentate public, cel puțin până în prezent, există aceste temeri. Întârzie să apară acest plan și acest lucru este regretabil. Calendarul de implementare stabilit la nivel european arată că cei mai mulți bani europeni sunt disponibili în primii ani din următorul ciclu financiar, când trebuie să accesăm atât planul de relansare cât și bugetul multianual european.

Pentru asta susțin ferm crearea unei echipe speciale compusă din experți în atragerea fondurilor europene, cunoscuți publicului, din toate ministerele, remunerați corespunzător, cu putere de decizie dar și cu responsabilitatea atingerii unor obiective și prezentării transparente și permanente a rezultatelor. Mulțumim tuturor invitaților noștri de astăzi și partenerilor care ne-au sprijinit în organizarea evenimentului realizat grație Grupului S&D din Parlamentul European", subliniază europarlamentarul PSD.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel