Coronavirus - COVID 19
România în stare de alertă
-
confirmate
-
vindecate
-
decese
Sună-ne (Luni - Vineri, 09:00 - 18:00) sau scrie-ne la numărul 0772.264.642 sau la adresa de e-mail [email protected] și pune intrebări despre coronavirus, situații sociale, medicale, suport psihologic. Semnalează situații deosebite.

Fonduri nerambursabile, epuizate în 5 zile

Andreea Marinas / 03 apr 2017 / 19:19
fonduri mediu
fonduri mediu
Fondurile nerambursabile pentru infrastructura agricolă şi drumuri comunale au fost epuizate în 5 zile.
 
 
Fondurile nerambursabile alocate pentru infrastructura agricolă, rutieră şi educaţională, prin trei submăsuri din cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală 2014 - 2020, au fost epuizate în cinci zile, iar valoarea proiectelor depuse a depăşit 782 milioane de euro, fiind de peste patru ori mai mare decât alocările. 

Potrivit unui comunicat al Agenţiei pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR), citat de Agerpres, fondurile nerambursabile totale solicitate în 5 zile la AFIR au depăşit 1,089 miliarde de euro, inclusiv submăsurile active în număr de 13. 

Datele AFIR arată că prin sM 4.3, infrastructura agricolă, de la deschiderea sesiunii în data de 28 martie 2017 au fost depuse 386 de proiecte de investiţii, pentru care s-au solicitat fonduri nerambursabile în valoare de peste 365 milioane de euro. 

„Astfel, AFIR a primit în primele 5 zile ale sesiunii, solicitări de finanţare care depăşesc de peste 10 ori alocarea financiară stabilită, mai exact peste 1.200%”, subliniază comunicatul citat. 

Investiţiile în infrastructura rutieră, educaţională şi socială din mediul rural 

Pentru investiţii în infrastructura rutieră din mediul rural (drumuri comunale), care pot primi finanţare prin sM 7.2 pentru restul teritoriului, AFIR a primit online pe pagina oficială de internet, www.afir.info, 369 de proiecte în valoare de peste 370 milioane de euro, solicitările de finanţare depăşind de 3 ori alocarea.

Totodată, au fost epuizate şi fondurile disponibile pentru investiţii în infrastructura educaţională şi socială din mediul rural pentru restul teritoriului, finanţate prin sM 7.2. S-au primit on-line 123 solicitări de finanţare în valoare de peste 47 milioane de euro. 

„După finalizarea evaluării de către experţii AFIR, proiectele vor fi selectate în funcţie de punctajul obţinut la criteriile de selecţie, în ordine descrescătoare. Punctajul minim al proiectelor care vor putea intra la finanţare în sesiunea din acest an este de 80 de puncte pentru proiectele de infrastructură agricolă (sM 4.3) şi de 50 de puncte pentru proiectele de infrastructură rutieră şi educaţională (sM 7.2), restul teritoriului. Selecţia proiectelor se va realiza în limita fondurilor disponibile pentru fiecare dintre componentele cu alocare distinctă aferente celor 2 submăsuri amintite”, se mai arată în documentul AFIR.

[citeste si]

AFIR anunţa, în 21 martie, că alocarea bugetară stabilită pentru sesiunea 2017 aferentă submăsurii 4.3 - Investiţii pentru dezvoltarea, modernizarea sau adaptarea infrastructurii agricole şi silvice este de 121,484 milioane de euro, în timp ce pentru sM 7.2 - Investiţii în crearea şi modernizarea infrastructurii de bază la scară mică alocarea financiară aferentă sesiunii 2017 este de 356,139 milioane de euro. Alocarea financiară sesiunea de depunere aferentă sM 7.6 - Investiţii asociate cu protejarea patrimoniului cultural este de 100,483 milioane de euro. 

Sesiunile de depunere a cererilor de finanţare aveau termen limită data de 30 iunie. 

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


nxt.24
YesMy