Fonduri europene pentru o Românie bogată. CÂT S-A ALOCAT

Fonduri în valoare de 4,1 milioane de euro au fost alocate pentru combaterea sărăciei şi a excluziunii sociale în oraşe.
 
 
Autorităţile publice locale împreună cu partenerii sociali vor beneficia de 4,1 milioane de euro pentru combaterea sărăciei şi excluziunii sociale în oraşe. 

Banii vor fi alocaţi prin redeschiderea, vineri, de către Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Capital Uman din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene a două apeluri de proiecte corespunzătoare ghidurilor de finanţare "Sprijin pregătitor pentru elaborarea Strategiilor de Dezvoltare Locală (SDL) - oraşe/ municipii cu populaţie de peste 20.000 locuitori". 

Potrivit unui comunicat al MDRAPFE, citat de Agerpres, cele două apeluri de proiecte vizează unul regiunile mai puţin dezvoltate, iar celălalt regiunea Bucureşti-Ilfov. Proiectele vor avea ca obiectiv elaborarea strategiilor de dezvoltare locală, ca primă etapă a mecanismului de dezvoltare locală plasată sub responsabilitatea comunităţii (DLRC) pentru zone urbane marginalizate. 

[citeste si]

Beneficiarii din cadrul apelurilor de proiecte pot fi autorităţile publice locale în parteneriat cu actori sociali relevanţi sau Grupurile de Acţiune Locală (GAL) existente la momentul lansării apelului, precizează sursa citată. 

Alocarea financiară totală este de 100.000 euro pentru proiectele referitoare la regiunea Bucureşti-Ilfov şi 4 milioane de euro pentru proiectele din regiunile mai puţin dezvoltate. Valoarea maximă eligibilă a unui proiect este de 50.000 euro. 

Proiectele de sprijin pregătitor vor avea ca rezultat Strategia de dezvoltare locală. 

Depunerea proiectelor se poate face începând cu data 7 aprilie, ora 17,00, şi se încheie pe 15 mai, aceeaşi oră.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel