EXCLUSIV  Fonduri europene pentru dezvoltarea localităților. Primarul Pungan, investiții

Fonduri europene
Fonduri europene

Localitățile Grupului de Acțiune Locală din județul Gorj au primit un milion de euro fonduri europene pentru dezvoltare. Astfel, fiecare localitate a avut aproximativ 80.000 de euro pentru strategia de dezvoltare. Primarul localității Bălănești, Ovidiu Pungan, va reabilita o școală dezafectată pentru a o transforma într-un centru de vârstnici. 

Pe raza localității Bălănești sunt investiții pe fonduri europene, cât și pe fonduri guvernamentale. Pe fonduri guvernamentale, m-am axat foarte mult pe infrastructură, cât și pe fonduri europene. Este nevoie de aceste utilități, de a crește confortul cetățeanului în localitate. Am reabilitat și modernizat o serie de drumuri. Sunt în execuție cu multe drumuri de interes local.

Pe fonduri europene, am reușit să atrag două proiecte. Infrastructură pe submăsura 7.2, cât și modernizarea unui cămin cultural din satul Glodeni. Tot pe fonduri europene suntem în implementarea unui proiect, prin G.A.L., din care și localitatea mea face parte. Am muncit pentru a constitui acest Grup de Acțiune Locală împreună cu ceilalți colegi ai mei, din celelalte localități care fac parte. Proiectul constă în reabilitarea unei școli dezafectate pentru a face un centru multifuncțional pentru bătrâni. 

Fiecare localitate a avut câte 80.000 de euro pentru strategia de dezvoltare a localității. Cheltuielile de întreținere, plata personalului vor fi suportate de către Consiliul Local. Vor fi doi angajați, mai ofer două locuri de muncă în localitate, vor fi oameni din localitate care vor lucra în acest centru., a declarat Ovidiu Pungan, primarul comunei Bălănești, județul Gorj, în cadrul interviurilor DCNews.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel