Fonduri europene la Spitalul Panciu

Două noi compartimente, Cardiologie şi Reumatologie şi un centru RMN, cu un aparat de imagistică medicală prin rezonanţă magnetică în valoare de aproape 10 milioane de lei, vor fi înfiinţate la Spitalul Orăşenesc "Dr. Eugen Băleanu" Panciu, în cadrul unui proiect cu fonduri europene, au informat reprezentanţii primăriei.

"Investiţia vizează înfiinţarea unui Centru RMN la Spitalul Orăşenesc 'Dr. Eugen Băleanu' din Panciu, care va beneficia de un aparat de imagistică medicală prin rezonanţă magnetică de ultimă generaţie. Valoarea totală a investiţiei este de 9.969.600 lei, cu TVA şi va beneficia de finanţare în cadrul POR 2014-2020, Axa Prioritară 8 Dezvoltarea Infrastructurii sanitare şi sociale, Prioritatea de Investiţii 8.1, Operaţiunea A - Ambulatorii. Proiectul a fost declarat eligibil şi se află în etapa precontractuală. Tot în cadrul acestui proiect, la Spitalul Orăşenesc Panciu se vor înfiinţa încă două noi compartimente: Cardiologie şi Reumatologie", a precizat, într-un comunicat de presă, primarul Iulian Nica.

Potrivit sursei citate, în luna martie a fost semnat şi contractul de finanţare pentru proiectul de eficientizare energetică a corpului de clădire în care îşi desfăşoară activitatea Policlinica Oraşului Panciu. Proiectul, în valoare de 3.481.104,26 lei, face parte din Strategia de Dezvoltare a Oraşului Panciu 2014-2020, care are ca scop transformarea Spitalului Panciu într-o unitate medicală ce poate să ofere servicii de calitate locuitorilor din oraş şi din zonă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel