Fonduri europene. Investiție importantă în educație

Clădirea Bibliotecii municipale Virgil Carianopol din Caracal, imobil de patrimoniu datând din 1906, va fi restaurată, iar instituţia va beneficia de dotări pentru înfiinţarea de noi secţii, printr-un proiect cu fonduri europene în valoare de peste 10 milioane lei

Primarul municipiului Caracal, Liviu Radu, a declarat că în paralel cu derularea proiectului de restaurare a clădirii bibliotecii administraţia locală va susţine şi creşterea interesului pentru lectură în rândul populaţiei. "Nu degeaba se restaurează o clădire. Aici este vorba de a schimba mentalitatea oamenilor din acest oraş, încât copiii, viitorul nostru de mâine, să aibă pe noptieră o carte, iar seara, la culcare, să poată să o răsfoiască, indiferent din ce domeniu ar fi cartea respectivă. Împreună cu Vera Grigorescu, coordonatorul bibliotecii noastre, să reuşim până la terminarea acestui proiect să putem parcurge toate etapele, astfel încât să schimbăm modul de a gândi al oamenilor, deoarece oraşul nostru este conceput a fi un pol cultural", a spus edilul.

Finanţarea proiectului pentru restaurarea, consolidarea, dotarea şi echiparea Bibliotecii 'Virgil Carianopol' din Caracal este nerambursabilă, prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, Axa prioritara 5, iar valoarea lui este 10,2 milioane lei. Proiectul are o durată de implementare de doi ani şi jumătate. Biblioteca din Caracal funcţionează din anul 2004 într-o clădire de patrimoniu construită de Creditul Agricol Caracal în anul 1906, imobilul găzduind apoi Administraţia Financiară şi într-o perioadă Judecătoria.

Instituţia are mai multe secţii de împrumut şi lectură, reţea Biblionet cu mai multe computere şi găzduieşte frecvent diferite evenimente culturale (expoziţii, lansări de carte etc). Instituţia deţine circa 60.000 de volume şi are aproximativ 10.000 de cititori anual. Prin proiectul cu fonduri europene se va realiza restaurarea şi consolidarea clădirii şi vor fi amenajate o sală multimedia cu echipamente specifice, o ludotecă la demisol, precum şi o sală de conservare. În curtea bibliotecii va fi amenajată o sală de spectacole în aer liber ce poate fi acoperită dacă este necesar. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel