EXCLUSIV  Fonduri europene - Primari, chemați la Bruxelles. Frunzulică: ”Să nu comparăm cu Guvernul Cioloș!”

Fonduri europene
Fonduri europene

Europarlamentarul PSD, Doru Frunzulică, a declarat într-un interviu acordat DCNews că absorbția fondurilor europene nu mai este atât de slabă ca în anii precedenți și că există țări cu o vechime mai mare în Uniunea Europeană care au solicitat fonduri crescute pentru diferite obiective.

Absorbția nu este atât de slabă. Dacă vă uitați, a crescut de mult. Să nu comparăm cu Guvernul Cioloș care nu a putut să facă absolut nimic.  Eu am organizat și organizez la Bruxelles vizite ale unor cetățeni români și m-am focalizat cu privire la absorbția de fonduri europene. Am invitat primari, viceprimari, oameni care sunt în organismele care se ocupă de absorbția fondurilor europene și am adus specialiști de la Comisia Europeană care se ocupă exact de diferitele programe europene. Inițial, au fost funcționari inclusiv la noi. Vă dau un exemplu, Guvernul PSD-ALDE încearcă să reducă birocrația, nivelul hârtiilor solicitate, multe dintre ele din păcate au fost introduse de diferite instituții românești, iar lucrul acesta se întâmplă cu succes. 

Sunt solicitări cu o vechime mai mare în UE care au solicitat fonduri crescute pentru anumite obiective. Au fost solicitate fonduri mai mari de către Italia, Grecia, Spania. Trebuie să se ajungă la o politică de migrație comună., a mărturisit Doru Claudian Frunzulică la DCNews.

Răspunsul integral poate fi urmărit AICI

Vezi și: Agenția Medicamentului, sediu. Doru Frunzulică, europarlamentar: S-a tras la sorți - video

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel