Fondul Național de Garantare a Creditelor, seminar pentru antreprenori la Focșani

Garanția susținerii și dezvoltării comunității vrâncene e subiectul unui seminar susținut de Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii (FNGCIMM) și sprijinit de Consiliul Județean Vrancea. În data de 18 februarie 2019, începând cu ora 10.30, în Sala de Ședințe a Consiliului Județean Vrancea, FNGCIMM va lansa seria de seminarii „Soluții de dezvoltare a antreprenoriatului și comunităților locale românești”.

Organizat sub auspiciul Conferințele BTL Design, primul eveniment din seria de seminarii, intitulat „FNGCIMM - garanția susținerii și dezvoltării comunității vrâncene” va fi dedicat beneficiarilor publici, antreprenorilor și fermierilor din zonă.

Reprezentanții autorităților locale la nivel de județ, alături de repezentanți ai Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale și ai Autorității de Management pentru Programul Operațional de Pescuit și Afaceri Maritime vor prezenta aspecte relevante pentru zona Vrancea privitoare la proiectele și programele de finanțare destinate dezvoltării durabile la nivel local, în zonele rurale, precum și aspecte legate de dezvoltarea acvaculturii și pescuitului în România.

„Venim in întâmpinarea nevoilor de finanțare ale fermierilor”

FNGCIMM și First Bank vor completa tabloul de oportunități prezentat comunităților locale și mediului antreprenorial cu soluții de finanțare și garantare destinate susținerii proiectelor de infrastructură, a proiectelor de investiții și dezvoltare a sectorului antreprenorial și a fermierilor.

„Sprijinul oferit de Consiliul Județean Vrancea ne oferă oportunitatea dialogului direct și deschis cu comunitățile vrâncene, potențialii beneficiari ai soluțiilor de garantare din portofoliul nostru. Prin aceasta serie de seminarii, ce va fi lansată luni, 18 februarie, la Focșani, dorim să venim in întâmpinarea nevoilor de finanțare ale fermierilor, antreprenorilor sau ale beneficiarilor din sectorul public, cu soluții de garantare adaptate” a declarat Gheorghe Lăpădat, Director General al FNGCIMM.

Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM SA-IFN) este o instituţie financiară nebancară, cu capital de risc, înfiinţată în scopul facilitării accesului IMM-urilor la finanţări, prin acordarea de garanţii pentru instrumentele de finanţare contractate de la bănci comerciale sau din alte surse. FNGCIMM instrumentează programe guvernamentale destinate relansării economice, dezvoltării mediului de afaceri, precum şi creării și susținerii de locuri de muncă, funcţionând ca o societate comercială pe acţiuni, cu acţionar unic statul român, sub supravegherea prudenţială a Băncii Naţionale a României.

Împrumuturi de maximum 2,5 milioane euro/beneficiar

Garanţia FNGCIMM SA - IFN este de maxim 80% din valoarea împrumutului, fără a depăși suma de 2,5 milioane euro/beneficiar şi se emite la solicitarea instituţiilor finanţatoare partenere, pentru finanţări aprobate, pe baza analizei documentelor prezentate de către finanţator.


FNGCIMM SA - IFN colaborează cu 27 instituţii financiare în baza unor convenţii de lucru. Garanția FNGCIMM SA - IFN este cea mai lichidă garanție, plătibilă în maxim 90 zile de la solicitarea de plată a finanţatorului, însoţită de documentaţia completă, față de minim 2 ani, durata medie de executare a unei ipoteci.


FNGCIMM SA - IFN asigură o acoperire teritorială națională, răspunzând solicitărilor întreprinzătorilor prin toate cele 3 sucursale, 4 reprezentanțe și 3 filiale. În baza apartenenței sale la AECM (Asociația Europeană a Instituțiilor de Garantare – asociație ce reunește 47 de fonduri de garantare mutuale, private și publice, bănci de dezvoltare și fonduri de contragarantare din 23 de state membre ale UE, precum și din Turcia, Serbia, Bosnia și Herzegovina, Federația Rusă și Kosovo), FNGCIMM funcționează după reguli şi principii europene.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel