Nicolae Crișan este noul director al Fondul de Garantare

[] []

12 dec 2011 / 13:08
Salveaza PDF Comentarii
bref-crisan-
Descriere foto: bref-crisan-

Consiliul Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (CSA) a numit un nou director al Fondului de Garantare, în persoana lui Nicolae Crișan, potrivit unui comunicat dat publicităţii luni.

După ce în perioada 2001 - 2006 a fost preşedinte al CSA, iar în perioada 2006 - 2011 a făcut parte din colectivul acestui departament, Nicolae Crişan a fost numit în funcţia de director al Fondului de Garantare.

Consiliul CSA a aprobat o structură organizatorică simplificată pentru Fondul de Garantare, formată din trei direcţii, structura urmând să fie disponibilă în cel mai scurt timp pe site-ul Fondului de Garantare, www.csa-fga.ro, potrivit comunicatului.

În România, IGS funcționează sub denumirea de Fondul de Garantare, care a fost înființat în baza Legii nr.136/1995 privind asigurările și reasigurările în România. Fondul îşi desfășoară activitatea în conformitate cu prevederile acestei legi, ale normelor emise de CSA, precum și ale legii speciale nr.503/2004 privind redresarea financiară și falimentul societăților de asigurare. Fondul din România corespunde propunerilor Comisiei Europene prezentate în Cartea Albă, atât din punct de vedere al principiului de funcționare, cât și ale categoriilor de asigurări acoperite, al persoanelor care beneficiază de protecție, precum și a modalității de finanțare.

România se numără printre cele 12 state europene (Bulgaria, Danemarca, Franţa, Germania, Irlanda, Letonia, Malta, Norvegia, Polonia, România, Spania şi Marea Britanie) în care funcționează deja scheme generale de garantare în asigurări, conchide comunicatul.


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27