Fondul de Dezvoltare şi Investiţii. Dăncilă: Devine operaţional

Guvern Dăncilă
Guvern Dăncilă

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a anunţat, miercuri, că Fondul de Dezvoltare şi Investiţii devine operaţional, prin intermediul acestuia urmând să se asigure dezvoltarea "corectă" şi "echilibrată" a comunităţilor locale din întreaga ţară. 

"Începând de astăzi, asigurăm finanţarea pentru proiecte de investiţii prin transferul a 300 de milioane de lei de la Ministerul Finanţelor Publice la Comisia Naţională de Strategie şi Prognoză. Sunt bani pe care Guvernul PSD-ALDE îi pune la dispoziţia primăriilor şi universităţilor pentru a dezvolta proiecte pentru cetăţeni, vorbim despre creşe, grădiniţe, şcoli, spitale, infrastructură rutieră, proiecte de alimentare cu apă, gaze şi electricitate şi orice alte investiţii de care oamenii au nevoie", a declarat Dăncilă, în deschiderea şedinţei de Guvern. 

Potrivit premierului, procedura de depunere a proiectelor a fost simplificată. "Este necesară depunerea doar a două documente pentru obţinerea finanţării", a explicat Viorica Dăncilă. "Pentru investiţiile în comunităţile locale, (...) prin acest fond, punem la dispoziţia primăriilor, asociaţiilor de dezvoltare intercomunitară, universităţilor 10 miliarde de euro pentru următorii 20 de ani", a susţinut premierul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel