Fondatorul Wikileaks va fi extrădat în SUA. Câţi ani va sta după gratii

Julian Assange
Julian Assange

Fondatorul Wikileaks, Julian Assange, va fi extrădat în SUA, o cerere în acest sens fiind deja formulată de guvernul american. Sentinţele primite de Assange însumează un număr record de ani de închisoare. 

"Noi am trimis deja o cerere (de extrădare, n.r.) în Statele Unite, unde Assange este urmărit în justiţie. Nu pot să fac mai multe comentarii, însă guvernul meu crede că este important faptul că acest bărbat prezintă un risc pentru întreaga lume, punând inclusiv militarii americani în pericol  şi trebuie sancţionat de justiţie", a spus Secretarul de Stat american, Mike Pompeo, care a discutat cu preşedintele Lenin Moreno, în urma unei vizite în Ecuador.

Ce pedeapsă are de executat Assange

 

În urmă cu o săptămână, ministrul de Stat britanic pentru Europa şi cele două Americi, Alan Duncan, a dat asigurări la rândul său că Assange nu va fi extrădat în vreo ţară în care se aplică pedeapsa cu moarte pentru astfel de cazuri, potrivit Belga. 

Assange a fost acuzat de spionaj de către Statele Unite care au cerut extrădarea sa.  Audierile privind studiere3a cererii vor fi deschisela sfârşitul lunii februarie 2010, în Regatul Unit.

Justiţia federală americană autorizează pedeapsa cu moartea pentru crime pasibile de pedeapsa cu moartea, incliusiv faptele de spionaj, potrivit siteului specializar Death Penalty Information Center.

SUA au reţinut 18 capete de inculpare împotriva lui Assange, iar cumulul de pedepselor ar cumula 175 de ani de închisoare, potrivit legilor americane.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel