Fondatorul WikiLeaks, Julian Assange, se căsătorește astăzi în închisoare

Fotografie de la protestele de sustinere pentru eliberarea fondatotului WikiLeaks
Fotografie de la protestele de sustinere pentru eliberarea fondatotului WikiLeaks

Ceremonia va avea loc în închisoarea de maximă securitate din Marea Britanie, de unde cofondatorul WikiLeaks continuă să lupte împotriva extrădării sale în Statele Unite.

Fondatorul WikiLeaks, JulianAssange, se căsătorește astăzi cu unul dintre foștii săi avocați, Stella Moris. Ceremonia va avea loc în închisoarea de maximă securitate din Marea Britanie, de unde cofondatorul WikiLeaks continuă să lupte împotriva extrădării sale în Statele Unite.   

Cuplul se va alătura în prezența unui grup restrâns: doar patru invitați și doi martori, însă susținătorii lor au fost invitați să fie prezenți în afara închisorii Belmarsh din sud-estul Londrei, îmbrăcați ca și cum ar fparticipa fizic la nuntă, potrivit RaiNews.

Designerul britanic Vivienne Westwood, care este foarte dedicat cauzei lui Julian Assange, a proiectat kilt-ul pe care Assange îl va purta pentru ocazie - în omagiu originilor ei scoțiene - precum și rochia de mireasă a lui Moris.   

Implicat într-o lungă poveste juridică, australianul în vârstă de 50 de ani este căutat de instanțele americane care doresc să-l judece pentru difuzarea, în 2010, a peste 700.000 de documente confidențiale privind activitățile militare și diplomatice americane, în special în Irak și Afganistan.

Persecutat în special de legea antispionaj, Assange riscă 175 de ani de închisoare

Pe 14 martie, el a văzut dispărând una dintre ultimele sale speranțe de a evita extrădarea, după refuzul Curții Supreme britanice de a-i examina recursul. Partenerul său, un avocat sud-african în vârstă de 38 de ani, i-a cerut în repetate rânduri ministrului britanic de interne Priti Patel să împiedice extrădarea acestuia.

Assange și Moris s-au întâlnit pentru prima dată în 2011, când avocatul a fost angajat să se alăture echipei de avocați care luptă împotriva extrădării. Logodna lor a fost anunțată în noiembrie 2021.

 Moris a avut doi copii cu Assange, doi băieți concepuți pe câând locuia la ambasada Ecuadorului din Londra. Fondatorul WikiLeaks a petrecut șapte ani acolo după ce s-a refugiat în 2012.În cele din urmă, a fost arestat de poliția britanică în aprilie 2019.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel