Focuri de armă pentru a opri un grup de migranţi. O persoană rănită grav

poza cu caracter descriptiv
poza cu caracter descriptiv

Au fost focuri de armă în Croația pentru a opri un grup de migranți. O persoană a fost rănită grav. 

Poliţia croată a recurs sâmbătă seară la focuri de armă pentru a opri un grup de migranţi clandestini care încercau să treacă graniţa în Slovenia, unul dintre ei fiind grav rănit, scrie Agerpres după o relatare Reuters.

Ofiţerii de poliţie acţionau pentru oprirea unui grup care dorea cel mai probabil să ajungă în Slovenia, a declarat ministrul croat de interne Davor Bozinovic, adăugând că o persoană a fost rănită, probabil de arme de foc. El nu a precizat câte persoane se aflau în acel grup sau naţionalitatea lor şi nici nu a dat alte detalii despre circumstanţele exacte în care s-a produs acest incident, menţionând doar că se va face o anchetă.

Incidentul a avut loc în zona muntoasă Gorski Kotar, în apropiere de oraşul Rijeka, la circa 20 de kilometri de frontiera croato-slovenă. Potrivit unui medic de la spitalul din Rijeka, starea migrantului rănit este critică şi el a fost operat de urgenţă după ce a fost împuşcat în zona toracelui şi abdomenului.

Croația, pe ruta balcanică folosită de migranți

Croaţia se află pe ruta balcanică folosită de migranţii din Orientul Mijlociu şi Asia care încearcă să ajungă în vestul Europei. Ţările aflate pe această rută au cunoscut anul acesta o creştere semnificativă a presiunii migratorii. Conform poliţiei slovene, numărul migranţilor care au trecut clandestin graniţa dinspre Croaţia - unde în timpul valului migrator din 2015 a fost ridicat un gard de sârmă ghimpată - a crescut în primele nouă luni ale anului în curs la 11.786 de persoane, faţă de 6.911 în perioada similară a anului trecut.

În prezent circa 7.000 de migranţi sunt blocaţi în Bosnia, mulţi dintre ei în tabere cu condiţii precare, iar autorităţile acestei ţări acuză Croaţia că returnează către Bosnia migranţii opriţi la frontieră sau chiar şi în interiorul teritoriului croat. Mulţi migranţi au relatat de asemenea despre tratamentul brutal la care au fost supuşi de către poliţia croată.

Potrivit unui reportaj publicat joi de agenţia EFE, din cauza măsurilor tot mai represive ale poliţiei de frontieră din Croaţia mulţi dintre migranţii blocaţi în Bosnia încearcă să intre în Serbia pentru a căuta de acolo o rută alternativă către vestul Europei prin România sau chiar Ungaria, în pofida politicilor dure împotriva migraţiei aplicate de guvernul ungar.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel