Trageri cu muniţie de război lângă Deltă. Trafic blocat. Cetatea Enisala, izolată

Foto cu caracter ilustrativ
Foto cu caracter ilustrativ

Traficul rutier între comuna Jurilovca şi cetatea Enisala este restricţionat începând de miercuri pe parcursul lunii mai.

Traficul rutier pe drumul judeţean care leagă comuna Jurilovca de cetatea Enisala, cel mai vizitat obiectiv turistic din judeţul Tulcea, este restricţionat începând de miercuri dimineaţa, ca urmare a unor exerciţii militare ce se desfăşoară în Poligonul Batalionului de Infanterie Marină (BIM) din oraşul Babadag.

Potrivit Prefecturii judeţului Tulcea, restricţia de circulaţie va fi valabilă până la data de 31 mai 2018, având în vedere faptul că zilnic, între orele 8,00 şi 23,00, se execută trageri cu muniţie de război, ziua şi noaptea.

Până la sfârşitul lunii în curs, circulaţia pe drumul judeţean dintre comunele Jurilovca şi Sarichioi este restricţionată prin amplasarea a două bariere, iar tragerile se execută fără întrerupere, pe intervale de 60 de minute cu pauze de 15 minute între ele pentru descongestionarea traficului rutier, astfel că accesul în perimetrul poligonului se poate realiza doar cu aprobarea şefului pazei poligonului.

Autorităţile judeţene le recomandă turiştilor ca rută alternativă de circulaţie utilizarea variantelor care includ drumul naţional Tulcea - Constanţa, respectiv Babadag - DN 22 - Ceamurlia de Jos - Jurilovca - DJ 222 - Sălcioara. BIM Babadag este singura unitate de acest tip din România, iar poligonul din apropierea cetăţii Enisala găzduieşte frecvent exerciţii militare cu trageri

[citeste si]

Cu circa 40.000 de turişti pe an, cetatea Enisala este, potrivit Institutului de Cercetări Eco-Muzeale 'Gavrilă Simion', cel mai vizitat obiectiv turistic din judeţul Tulcea. Drumul judeţean 222, care trece prin comuna Jurilovca şi ajunge la cetatea Enisala, este preferat de turişti datorită peisajului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel