Focuri de armă la frontiera cu România. Contrabandiști de țigări, prinși de polițiști

Foto: Poliția de Frontieră
Foto: Poliția de Frontieră

Focuri de armă la frontiera cu România. Polițiștii au descoperit și confiscat 19.000 de pachete cu ţigări de contrabandă în valoare totală de peste 266.000 de lei, precum şi un autoturism utilizat în activitatea de contrabandă.

În data de 26.12.2020, polițiștii de frontieră au desfășurat o acțiune specifică pe linia combaterii contrabandei cu țigări. Astfel, în jurul orei 19.45, pe direcția localității Bajura, la malul râului Prut, au fost observate mai multe persoane care încărcau colete voluminoase într-un autovehicul, se arată într-un comunicat de presă. 

”La vederea poliţiştilor de frontieră, conducătorul autoturismului a demarat în trombă, rămânând împotmolit după 200 metri de deplasare, iar persoanele în cauză, profitând de condiţiile meteo şi de întuneric, au abandonat atât autoturismul, cât şi coletele și s-au îndreptat către satul Bajura. Drept urmare, pentru reţinerea persoanelor s-a folosit armamentul din dotare, fiind trase patru focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale”, precizează polițiștii. 

Polițiștii continuă cercetările 

La inventarierea bunurilor a rezultat cantitatea de 380.000 de ţigarete (19.000 de pachete cu ţigări), în valoare de 266.000 de lei, cantitate ce a fost ridicată, conform prevederilor Codului de Procedură Penală, în vederea continuării cercetărilor. De asemenea, a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor autoturismul utilizat în activitatea de contrabandă, în valoare de aproximativ 30.000 lei.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă şi de trecere frauduloasă a frontierei de stat, în vederea depistării şi identificării tuturor persoanelor implicate, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel