Focar de rujeolă în România. Zeci de copii au ajuns la medic

Zeci de persoane s-au infectat cu rujeolă în Bistrița-Năsăud și Cluj. Focarul de infecție a fost depistat în mai multe localități din județul Bistrița Năsăud situate chiar la granița cu județul Cluj.




Ministerul Sănătății a cerut vineri tuturor direcțiilor de sănătate publică mobilizarea, în regim de urgență, pentru desfășurarea campaniilor de vaccinare împotriva rubeolei-rujeolei-oreion (ROR), în contextul apariției unui focar de rujeolă cu 79 de cazuri confirmate în județele Bistrița-Năsăud și Cluj.

Ministerul Sănătății face apel la personalul medical din teritoriu implicat în procesul de vaccinare al copiilor și la mediatorii sanitari de a intensifica acțiunile de vaccinare și de recuperare a copiilor nevaccinați. De asemenea, MS solicită părinților să nu refuze vaccinarea și să se prezinte cu copiii la vaccinare", se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătății.

În plus, Ministerul Sănătății reamintește importanța vaccinării ca cel mai important act de prevenție în apariția principalelor boli transmisibile.


[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel