Focar de rujeolă în Noua Zeelandă - 60 de cazuri confirmate

Şaizeci de cazuri de rujeolă au fost confirmate în cel mai mare oraş al Noii Zeelande, Auckland, dintre care cinci noi pe parcursul week-endului trecut, a anunţat luni Serviciul regional de sănătate publică din Auckland (ARPHS), citat de Xinhua.

Presa locală a raportat că regiunea se confruntă în prezent cu un focar de rujeolă, o boală extrem de contagioasă, care, uneori, poate pune în pericol viaţa. Primele cazuri au apărut în familii extinse din zona de vest a Auckland-ului, iar în prezent centrul metropolei este, după aceasta, a două zonă cel mai puternic afectată de epidemie, a indicat doctorul William Rainger. Vaccinarea este singura cale prin care oamenii se pot proteja de virus, a subliniat Rainger.

Familiile cu copii sub 15 luni, prea mici pentru a fi vaccinaţi, au fost sfătuite să evite adunările şi evenimentele de interior. Rujeola se manifestă printr-o febră puternică, urmată de o erupţie cutanată. Ea este contagioasă cu patru zile înainte şi la patru zile după acea erupţie. De obicei benignă, boala poate totuşi să determine complicaţii grave, respiratorii (infecţii pulmonare) şi neurologice (encefalite), în special în rândul persoanelor cu sănătate fragilă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel