FOCAR de Covid-19, la un azil de bătrâni din BUCUREȘTI

Un focar de Covid-19 a fost confirmat la un azil de bătrâni din Capitală, unde 59 de persoane au fost confirmate cu coronavirus.

„59 de vârstnici sunt internați cu Covid-19 și 74 sunt în izolare la nivelul centrului. Beneficiarii rămași în centrul de bătrâni sunt bine, nu au simptome, iar personalul urmărește situația. Nu avem încă informații concrete, însă ce vă pot spune din experiența din acest domeniu, din păcate contaminarea vine prin prisma contactului cu angajații. Oamenii vin din concediu și riscul de infectare este foarte mare. De aceea, responsabilitatea celor care se întorc din concediu este foarte mare ca să respecte toate recomandările”, a spus președintele Autorității Naționale pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități, Copii și Adopții, Mădălina Turza, la Digi 24.

Situația este stabilă

„Nu sunt cazuri printre angajați, iar măsurile sunt cele impuse de DSP, în sensul în care s-au efectuat dezinfecții, s-au luat măsuri de izolare a beneficiarilor negativi și care sunt sub observație.

În acest moment, din câte știm, starea pacienților este stabilă, însă în situația în care apare ceva grav, cu siguranță vom fi informați”, a continuat Turza.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel