Urmărește emisiunea live


FNP, sondaj privind introducerea religiei la Bacalaureat

religie
religie

FEDERAȚIA NAȚIONALĂ A PĂRINȚILOR - EDUPART lansează un sondaj cu scopul de a cunoaște opinia părinților cu privire la unele propuneri de modificare a Proiectului Legii Învățământului Preuniversitar „România Educată”, dezbătute în spațiul public.

„În opinia dumneavoastră, pentru probele la alegere din cadrul examenului de bacalaureat ar trebui ca elevul să poată opta pentru orice disciplină dintre cele obligatorii (care fac parte din trunchiul comun)? (De exemplu: muzică, desen, educație fizică, religie etc.)”, se află printre întrebările din sondaj.

„Având în vedere solicitarea cultelor religioase de a modifica proiectul de lege, considerați că ar trebui ca elevii să poată opta pentru susținerea unei probe (din cadrul examenului de bacalaureat) la disciplina religie?”, este o altă întrebare din sondaj.

VEDEȚI AICI ÎNTREBĂRILE - https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSe3wrnKlHzxSYlOOiSctjNpgg9DI6VmP040aP0bGANJSKu3LA/viewform

Religia este o materie opţională ca oricare alta şi poate fi inclusă între probele examenului de Bacalaureat, a afirmat, miercuri, purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, Vasile Bănescu.

„Propunerea BOR şi a celorlalte culte din România ca elevii să poată alege ca materie de examen la Bacalaureat inclusiv Religia, materie studiată la solicitarea părinţilor/elevului şi parte din trunchiul comun al programei şcolare este logică şi justificată de realitate. Prin dreptul garantat de Constituţie, şcolile şi liceele au chiar obligaţia de a propune, alături de alte materii opţionale, şi Religia ca materie de studiu. Aşa cum se ştie (?), elevii nu sunt înscrişi împotriva voinţei lor la orele de Religie, ei/părinţii lor trebuind să facă o solicitare oficială în acest sens. În concluzie, Religia este o materie opţională ca oricare alta şi poate fi inclusă între materiile examenului de Bacalaureat, aşa cum a şi fost în România pre-comunistă, aşa cum şi este în multe dintre ţările din UE", a transmis Bănescu.

Potrivit purtătorului de cuvânt al BOR, "este evident că materia Religie destinată examenului pentru Bacalaureat ar trebui să includă preponderent acele conţinuturi care ilustrează dimensiunea culturală profundă a creştinismului, istoria sa şi a artei creştine, rolul său în istoria culturii şi civilizaţiei româneşti şi europene".

„Religia este o materie pentru care elevii/părinţii lor pot opta. Doar în acest sens este opţională. Făcând parte din trunchiul comun de materii, ea devine însă după momentul opţiunii materie obligatorie, ceea ce justifică posibila ei includere printre materiile de bacalaureat", a mai spus Vasile Bănescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel