FMI a stabilit un nou responsabil pentru România

 Jaewoo Lee.foto: imf.org
Jaewoo Lee.foto: imf.org

Fondul Monetar Internaţional (FMI) l-a numit pe sud-coreeanul Jaewoo Lee în funcţia de şef al misiunii FMI pentru România şi Bulgaria,.

Înaltul funcţional îl va înlocui, din 7 decembrie, pe Reza Baqir, care va primi un nou post conform politicilor interne ale organizaţiei financiare internaţionale.

"Sunt foarte încântat să anunţ că Jaewoo Lee a fost desemnat noul şef al misiunii FMI pentru România şi Bulgaria, din 7 decembrie 2017. Dl. Lee îl înlocuieşte pe dl. Reza Baqir, care va primi un nou post conform politicilor interne ale organizaţiei financiare internaţionale", a afirmat Alejandro Hajdenberg, actualul reprezentant al FMI pentru România şi Bulgaria.

Înainte de numirea sa, Jaewoo Lee a fost şeful misiunii FMI în Sri Lanka, care este inclusă din 2016 într-un program al organizaţiei financiare internaţionale. Anterior, acesta a ocupat, în cadrul FMI, postul de adjunct al şefului diviziei de studii pentru regiunile Asia şi Pacific şi a lucrat la divizia macroeconomie din cadrul Departamentului de cercetare.

[citeste si]

Jaewoo Lee a lucrat în câteva economii avansate şi emergente şi a participat sau a condus câteva proiecte, inclusiv evaluarea cursului valutar, evoluţia economică şi politică de la criza financiară globală şi efectele globale ale reechilibrării Chinei.

În afara FMI, el a lucrat ca profesor de economie la Universitatea California Irvine şi economist şef pentru Coreea de Sud al Bank of America Merrill Lynch. Cercetările sale au fost publicate în câteva reviste, inclusiv American Economic Review şi Review of Economics and Statistics. Are un doctorat la Massachusetts Institute of Technology şi un master în economie la Universitatea Naţională din Seul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel