Urmărește emisiunea live


FMI, raport. Încotro se îndreaptă România

Pierre-Olivier Gourinchas este noul economist şef al FMI
Pierre-Olivier Gourinchas este noul economist şef al FMI

Conform raportului Fondului Monetar Internațional cu privire la perspectivele economice ale lumii, creșterea economică a României va scădea, iar inflația va crește.

Nu vin vești prea bune de la Fondul Monetar Internațional. În raportul cu privire la perspectivele economice ale lumii, potrivit estimării specialiștilor FMI, creșterea economică a României va fi în scădere în perioada următoare. 5.1% anul acesta, 3.5% în 2019, iar în 2023 va fi 3.1%. Oricum, țara noastră ar rămâne pe plus, dar la distanță de ritmul de creștere de anul trecut, când a fost depășită bine cifra 5 ca ritm de creștere.

[citeste si]

Crește inflația

Pentru 2018, cei de la Fondul Monetar Internațional spun că inflația va depăși patru procente. Ar fi vorba de o creștere a prețurilor de 4.7%. Tarifele ar urma să scadă în 2019, când se presupune că prețurile de consum se vor situa la un nivel de 3.1%.

Partea bună din prognoza celor de Fondul Internațional Monetar o reprezintă, dacă se poate spune așa, șomajul. Numărul celor care caută un loc de muncă nu va fi în creștere. Rata șomajului va fi constantă, 4.6%, atât anul acesta, cât și și în 2019.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel