FMI deblochează 59,6 milioane de euro suplimentare pentru Republica Moldova

bani-euro
bani-euro

Fondul Monetar Internaţional (FMI) a anunţat marţi că pune suplimentar la dispoziţia Republicii Moldova 59,6 milioane de euro în cadrul ajutorului financiar acordat acestei ţări, transmite AFP.

Această sumă corespunde celei de-a şasea tranşe dintr-o dublă facilitate de credit pe trei ani, acordată autorităţilor de la Chişinău în ianuarie 2010 şi prevăzută să urce până la 440,3 milioane de euro, a informat FMI într-un comunicat.

Unda verde din partea FMI pentru această tranşă ridică la 381,2 milioane de euro totalul pe care Moldova poate să-l retragă dacă este necesar.

Fondul subliniază că autorităţile Republicii Moldova au redus deficitul bugetar de la 6,3% în 2009 la 2,4% la sfârşitul lui 2011, dar atrage atenţia că însănătoşirea finanţelor publice a încetinit din cauza reducerii veniturilor la buget pe fondul atenuării creşterii economice, a facilităţilor fiscale, dificultăţilor în colectarea taxelor şi impozitelor, precum şi a angajării unor noi cheltuieli. 'Autorităţile moldovene au pus în aplicare măsuri de corecţie pentru a menţine obiectivul de a reduce deficitul bugetar înscris în programul economic', în schimbul asistenţei din partea Fondului, se menţionează în comunicatul amintit.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel